ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συστάσεις Δήμου Λάρνακας προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβεί σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται από το απόγευμα τις Δευτέρας 29/1/24 μέχρι και την Τετάρτη 31/1/2024.

Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης τους, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από την αναμενόμενη αυξημένη βροχόπτωση.

Στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

(1)      Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

(2)      Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

(3)      Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

(4)      Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

(5)      Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

(6)      Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν με σάκους ανασχέσεως (κενούς σάκους για άμμο) μπορούν να αποταθούν στην Πολιτική Άμυνα στο
τηλ. 24802034.

(7)      Εάν χρειάζεστε την βοήθεια συνεργείων του ΣΑΛ ή του Δήμου Λάρνακας παρακαλώ καλέστε στο τηλ. 24652075 / 97774487

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση