ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζυγοκτόνος Τρεμιθούσας: Νόμιζε ότι βρισκόταν σε «όνειρο»

Τι κατέθεσε

ΚΥΠΕ

Με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη του καθ' ομολογία συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας και την κατάθεση του ιδίου του 74χρονου προχώρησε την Τετάρτη η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, ενώ συνεχίζεται η δίκη εντός κύριας δίκης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το Δικαστήριο αν έγιναν θεληματικά ορισμένες δηλώσεις του 74χρονου κατηγορούμενου.

Στην κατάθεση του ο 74χρονος ανέφερε πως μετά το συμβάν αφίχθη στην κατοικία του η Αστυνομία, ενώ θυμάται ότι ένας αστυνομικός κάθησε μπροστά του και του άρχισε τις ερωτήσεις. «Νόμιζα ότι ζούσα σ’ ένα όνειρο και ότι βρισκόμουν σε ένα τούνελ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά από την συνήγορο υπεράσπισής του, δικηγόρο Ρίτσα Πεκρή, ανέφερε πως δεν θυμάται πολλά πράγματα, ενώ δεν αναγνώρισε την υπογραφή της κατάθεσης του, λέγοντας πως ποτέ δεν υπέγραψε με αυτόν τον τρόπο. Θυμάται ότι στην κατοικία του υπήρχαν πολλά άτομα, την άφιξη του ασθενοφόρου, τα φώτα του οχήματος, και ακολούθως ότι βρέθηκε σε κρεβάτι του Νοσοκομείου. Όταν μου μιλούσαν δεν άκουγα, είπε ο 74χρονος λέγοντας πως σκεφτόταν άλλα πράγματα.

Ο 74χρονος ενώπιον του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται την κατάθεση που έδωσε στις 18.12.21 στην Αστυνομία αλλά θυμήθηκε ότι κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, όσα είχε στην κατοικία του, αλλά και αλκόολ. Θυμάται ότι νοσηλεύτηκε τρεις ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά δεν θυμάται, όπως είπε στο Δικαστήριο, αν νοσηλεύτηκε στην Αθαλάσσα. Επίσης ο 74χρονος ανέφερε ότι θυμήθηκε ότι συνομίλησε με μια γυναίκα από το Βρετανικό Προξενείο.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 74χρονου ζήτησε να προβληθεί βίντεο, με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να σημειώνει πως για κάτι τέτοιο χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός, αλλά και ενημέρωση του Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής. Mετά από διάλειμμα η συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως το βίντεο θα ήθελε να το δει ο κατηγορούμενος για σκοπούς διάγνωσης από ψυχίατρο. Κατόπιν τούτο το βίντεο κατατέθηκε ως τεκμήριο στο Δικαστήριο και η προβολή του αποφασίστηκε να γίνει.

Όταν η συνήγορος του 74χρονου ρώτησε τον πελάτη της αν αναγνώρισε το πρόσωπο του στο βίντεο αυτός απάντησε θετικά χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να γνωρίζει πότε αυτό λήφθηκε. Στο βίντεο που ετοιμάστηκε από την εγγονή του κατηγορούμενου επεικονίζεται ο 74χρονος, ενώ λήφθηκε υπόψη από τον μάρτυρα της υπεράσπισης (ψυχίατρο) για την ετοιμασία στη σύνταξη της έκθεσής του.

Στην αντεξέταση ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, του υπέδειξε κάποιες φωτογραφίες και του ζήτησε να τις αναγνωρίσει. Ο κατηγορούμενος σημείωσε πως οι φωτογραφίες απεικόνιζαν την κατοικία του, την είσοδο και το εσωτερικό της κατοικίας, ενώ ακολούθως αναγνώρισε την σύζυγό του.

Ο κ. Χατζηκύρου τον ρώτησε αν θυμάται κατά πόσο η σύζυγός του μιλούσε όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και αυτός απάντησε αρνητικά, καθώς όπως είπε είχε αποβιώσει, ενώ είπε ότι δεν θυμόταν τη συνομιλία με γυναίκα αστυνομικό μετά το συμβάν.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε στον 74χρονο ότι ο ίδιος είχε πει στον Νοσοκόμο ότι πριν σκοτώσει τη γυναίκα του την ρώτησε αν επιθυμούσε να τη σκοτώσει και ότι αυτή του απάντησε θετικά. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν μπορεί να θυμηθεί περισσότερα από εκείνο το βράδυ, αλλά ούτε και για τη συνάντησή του με ιατρό του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου. «Μπορεί να απαντούσα στις ερωτήσεις του ιατρού αλλά δεν θυμάμαι. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι η σύζυγος μου ήταν σκοτωμένη» είπε.

Στην έναρξη της διαδικασίας κατέθεσε σήμερα ιατρός του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, ο οποίος ανέγνωσε τις δύο καταθέσεις του στην Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί ούτε και τη συνάντηση που είχε με ψυχίατρο του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα που εργάζεται στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου ως γενικός ιατρός, στις 18.1.23 το βράδυ εξέτασε τον κατηγορούμενο που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης υπερβολικής δόσης φαρμάκων και αλκοόλης. Όταν τον ρώτησε τι συνέβη, ο 74χρονος του ανέφερε πως σκότωσε την γυναίκα του κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα της και τη μύτη επειδή η ίδια του το ζήτησε «για να λυτρωθεί από την πάθηση της» συνέχισε ο μάρτυρας.

Σχετικά με τις συσκευασίες χαπιών ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο 74χρονος κατανάλωσε, μεταξύ άλλων, χάπια που βοηθούν στην ελάττωση της πίεσης, στην καρδιοπάθεια, στην χοληστερίνη, αντιβιοτικά και ασπιρίνη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπρόσωπου της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέα Χατζηκύρου, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο 74χρονος είχε πλήρη συνείδηση.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης του 74χρονου υπέβαλε την θέση ότι ένας γενικός ιατρός δεν μπορεί να κάνει ψυχιατρική διάγνωση, σημειώνοντας πως μπορεί ο ασθενής να φαίνεται καλά αλλά να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Μπορεί, είπε η κ. Πεκρή, ο πελάτης της να είχε πλήρη διαύγεια αλλά όταν εξετάστηκε από ψυχίατρο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Η πλήρη διαύγεια πρέπει να αφορά διάγνωση ψυχιάτρου και η αναφορά του ιατρού για πλήρη διαύγεια του πελάτη της αποτελεί προσωπική του εκτίμηση, είπε η κ. Πεκρή. Ο μάρτυρας ανέφερε από την πλευρά του πως δεν αποδέχεται το σχόλιο.

Ακολούθησε η κατάθεση της ψυχιάτρου, η οποία ανέγνωσε την κατάθεση της, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο 74χρονος είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε διαδικασία και ότι αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Μετέφερε τα λεγόμενα του 74χρονου κατηγορούμενου ότι «δεν επιθυμούσε να ζήσει χωρίς την γυναίκα του». Απαντώντας σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής η ψυχίατρος απάντησε πως ο 74χρονος ήταν ήρεμος, και ότι ήταν σε θέση να περιγράψει τι είχε συμβεί.

Σημειώνεται πως ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, είπε πως δεν αποτελεί γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του 74χρονου και της συζύγου του για να τη σκοτώσει. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης Νικολέτα Χαραλαμπίδου και Ρίτσα Πεκρή ανέφεραν πως η υπεράσπιση επιμένει ότι ο θάνατος της 75χρονης προκλήθηκε μετά από συμφωνία.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για 26.1.23 στις 09:30 και το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση