ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τ/κ επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν απευθείας εμβόλια από την Κίνα

Μέσω ιδιωτικών εταιρειών στην Τουρκία θέλουν να αγοράσουν τα εμβόλια

ΚΥΠΕ

Μέλη του συνδέσμου τ/κ επιχειρηματιών (İŞAD) θέλουν να φέρουν εμβόλια για τον Covid-19 από την Κίνα στα κατεχόμενα μέσω ιδιωτικών εταιρειών στην Τουρκία, ανέφερε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας, Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Αρικλί είπε ότι τ/κ επιχειρηματίες τον επισκέφθηκαν και του ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό και πρόσθεσε ότι ύστερα του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος της Πατρίδας (Vatan Partisi), Ντογού Περιντσέκ και του ανέφερε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στο θέμα των εμβολίων.

Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης

Στο μεταξύ, η Βατάν γράφει σήμερα ότι ο κ. Αρικλί απέστειλε επιστολή ζητώντας από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας να μπορούν οι Τουρκοκύπριοι να συμμετάσχουν ως «ΤΔΒΚ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος, στους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Σε γραπτή δήλωση του κ. Αρικλί αναφέρεται ότι αν γίνει αυτό το ψευδοκράτος θα λάβει μέρος σε μιαν διεθνή διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.000 αθλητές από 56 χώρες οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε 20 αγωνίσματα. Υπενθύμισε ότι οι πρώτοι Ισλαμικοί Αγώνες διοργανώθηκαν στην Σμύρνη το 1980 και τότε οι Τουρκοκύπριοι είχαν λάβει μέρος ως «τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κράτος».

Εξάλλου η Κίπρις γράφει ότι 5 τ/κ εταιρείες υπό την αιγίδα του τ/κ «βιομηχανικού επιμελητηρίου» λαμβάνουν μέρος στην Έκθεση Τροφίμων Gulfood που διοργανώνεται στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «επιμελητηρίου», η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Οι τουρκοκυπριακές εταιρείες παρουσιάζουν στους επισκέπτες το χαλούμι και τον χαλβά και διανέμουν κατάλογο με άλλα εξαγωγικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος του «επιμελητηρίου», Τζαντάν Αβουντούκ ανέφερε ότι συμμετέχουν εδώ και 16 χρόνια στην εν λόγω έκθεση, στην οποία λαμβάνουν μέρος 5.000 εταιρείες και δέχεται γύρω στις 97.000 επισκέπτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση