ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τ/κ ΜΜΕ: Τούρκος στρατηγός φέρεται να συναντήθηκε με αξιωματικό της ΕΦ

Τι ανέφερε ο πρώην αρχηγός των «δυνάμεων ασφαλείας» για την διέλευση του

ΚΥΠΕ

Στον δημοσιογράφο της Γενί Ντουζέν και παρουσιαστή εκπομπής στο κανάλι Sim, Σερχάτ Ιντσιρλί, μίλησε ο εν αποστρατεία Τούρκος Στρατηγός και πρώην αρχηγός των «δυνάμεων ασφαλείας», Αλτάν Ερ για την διέλευσή του μέσω του οδοφράγματος της οδού Λήδρας πριν 2 περίπου χρόνια, συνοδευόμενος από Τ/κ επιχειρηματία, στη νεκρή ζώνη, όπου φέρεται να συναντήθηκε με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.

Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτη η Αβρούπα στις 29 του περασμένου Αυγούστου, κάνοντας λόγο για «παράξενες δουλειές» του Τούρκου Στρατηγού, που συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία Μπουλέντ Γιουκσέκμπας, και φορώντας πολιτικά ρούχα, πέρασε από το τ/κ σημείο ελέγχου χωρίς να επιδείξει έγγραφο ταυτοποίησης στοιχείων, πήγε – μαζί με τον επιχειρηματία – κοντά στο ε/κ σημείο ελέγχου της οδού Λήδρας, όπου και συνάντησε έναν αξιωματικό της ΕΘ με τον οποίο συνομίλησε.

Σ’ εκείνο το δημοσίευμα της Αβρούπα, προ ημερών, αναφερόταν ότι για το περιστατικό που έγινε τον Οκτώβριο του 2019, το τουρκικό ΥΠΑΜ έχει ξεκινήσει έρευνα και στάλθηκε αξιωματικός από την Τουρκία στα κατεχόμενα, έχοντας στα χέρια του στοιχεία από κάμερες και φωτογραφίες, ενώ ερευνήθηκε και το σπίτι ενός Τ/κ «αστυνομικού». Αναφέρεται επίσης ότι ο Ερ είχε αποστρατευθεί τον Αύγουστο του 2020 εξαιτίας αυτού του περιστατικού. Η Αβρούπα είχε δημοσιεύσει και σχετική φωτογραφία.

Στο σημερινό του άρθρο στη Γενί Ντουζέν, ο Ιντσιρλί γράφει ότι στις κρίσεις του καλοκαιριού του 2020 και με απόφαση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο τότε «διοικητής» των «δυνάμεων ασφαλείας» στα κατεχόμενα, Αλτάν Ερ αποστρατεύθηκε, ενώ είχε μόλις ένα χρόνο στη θέση εκείνη, και τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Ζορλού Τοπάλογλου που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Μιλώντας στον Σερχάτ Ιντσιρλί, ο εν αποστρατεία Στρατηγός είπε ότι ήταν ημέρα Κυριακή, βρισκόταν στην περιοχή, φορούσε πολιτικά. «Η αστυνομία υπάγεται σε μένα και η περιοχή» πρόσθεσε λέγοντας ότι πέρασε από εκεί (το τ/κ σημείο ελέγχου στην οδό Λήδρας) και περπάτησε συνοδευόμενος από έναν καταστηματάρχη της περιοχής και έναν «αστυνομικό» μέχρι «τη γραμμή ευθύνης». Οι «διοικητές», συνέχισε, από καιρού εις καιρόν κάνουν ελέγχους στην περιοχή ελέγχου τους. «Εάν ήθελα να περάσω στην ε/κ πλευρά και να βρεθώ με κάποιον Ε/κ δεν θα περνούσα από ένα μέρος όπου υπάρχουν κάμερες. Όλα τα σύνορα είναι υπ’ ευθύνη μου. Θα έβρισκα ένα κατάλληλο σημείο και θα περνούσα. Το ότι είδα κάποιον, συναντήθηκα, είναι ψέμα».

Ο εν αποστρατεία Τούρκος Στρατηγός δήλωσε στον τ/κ δημοσιογράφο πως πραγματικά δεν γνωρίζει γιατί αυτό το περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας δύο χρόνια μετά.

Ο Ερ αναφέρθηκε σε 7 «αστυνομικούς» που εργαζόταν για έναν επιχειρηματία με τ’ αρχικά Χ.Φ (Χαλίλ Φάλγιαλι) για τους οποίους έγινε έρευνα και οι 4 απολύθηκαν ενώ οι 3, για τους οποίους οι κατηγορίες δεν διαπιστώθηκαν, τέθηκαν σε αργία. Πρόσθεσε ότι ήταν τα σπίτια αυτών των «αστυνομικών» που διερευνήθηκαν.

Η έρευνα έγινε όταν ο ίδιος ήταν «διοικητής» των «δυνάμεων ασφαλείας» και αρμόδιος για την «αστυνομία» (σσ: που υπάγεται στον κατοχικό στρατό) και ο εν λόγω επιχειρηματίας (Φάλγιαλι) του είχε τηλεφωνήσει ζητώντας ραντεβού να μιλήσουν, αλλά αυτός δεν δέχθηκε.

Ενα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο εκείνη την εποχή με τα αρχικά Ε.Τ. (Ερσίν Τατάρ), συνέχισε ο Τούρκος αξιωματικός, επίσης του τηλεφώνησε τότε λέγοντάς του ότι ο Χ.Φ (Φάλγιαλι) είναι φίλος του και είχε συνδράμει σημαντικά στο κόμμα του (ΚΕΕ) ζητώντας του να τον δει, αλλά και πάλι δεν δέχθηκε. Ένα βράδυ, είπε ο Ερ, ο Ε.Τ τον κάλεσε σε δείπνο και όταν τον ρώτησε πού θα πάνε και η απάντηση ήταν σε ένα εστιατόριο που ανήκει στον Χ.Φ του ανέφερε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στο δείπνο.

Για τον Χ.Φ, συνέχισε, του μίλησε και ένας βετεράνος πολιτικός ο Ν.Ε (Ντερβίς Έρογλου) και η σύζυγός του, αλλά και πάλι δεν συναντήθηκε μαζί του.

Ο Αλτάν Ερ δήλωσε στον Ιντσιρλί ξαφνιασμένος όταν μια μέρα ο Ε.Τ (Ερσίν Τατάρ) τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ενημέρωσε τον Χουλουσί Ακάρ (Τούρκος ΥΠΑΜ) ότι «δεν τα βρήκαμε μεταξύ μας». Μέχρι τώρα, συνέχισε ο Ερ, εναντίον του δεν υπήρξε η παραμικρή κατηγορία ή έρευνα και υποστήριξε ότι την διαρροή φωτογραφιών στον Τύπο έκανε ένας από τους «αστυνομικούς» που επί δικής του θητείας βρέθηκαν εκτός καθηκόντων. «Δεν κατάλαβα τι ήθελε να κάνει». Αναφέρθηκε δε στα αρχικά του εν λόγω «αστυνομικού», Φ.Γ, στον υπολογιστή του οποίου – όπως είπε – βρέθηκαν τότε έγγραφα της οργάνωσης ΦΕΤΟ. «Πιστεύω ότι θέλει να πάρει εκδίκηση, αλλά εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτε από κανέναν».

Ο εν αποστρατεία Τούρκος Στρατηγός ανέφερε επίσης ότι ήταν διακοπές στα σπίτια των στρατιωτικών στο Μπόντρουμ της Τουρκίας και στο Τσανάκαλε και επιστρέφει στο σπίτι του στην Άγκυρα.

Η Αβρούπα που επίσης προβάλλει το θέμα πρωτοσέλιδα σημειώνει ότι ο Ερ δεν αναφέρθηκε στο γιατί τον συνόδευε εκείνη την ημέρα ο επιχειρηματίας Γκιουκσέκμπας, ενώ ο Σενέρ Λεβέντ στη στήλη του θεωρεί σημαντική την αναφορά του Τούρκου εν αποστρατεία Στρατηγού πως μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις του να συναντηθεί με τον Φάλγιαλι, ο Ερσίν Τατάρ παραπονέθηκε για τον Ερ στον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση