ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Τα δώδεκα φράγματα που υπερχείλισαν

Στο 94,6% βρίσκεται μέχρι σήμερα η πληρότητα των φραγμάτων

Της Άντριας Δημητρίου

Δώδεκα συνολικά φράγματα έχουν υπερχειλίσει μέχρι σήμερα λόγω των έντονων βροχών που έπληξαν την Κύπρο τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, μέχρι στιγμής υπερχείλισαν τα φράγματα της Καλαβασού, της Γερμασόγειας, της Αρμίνου, του Ασπρόκρεμμου, του Κανναβιού, της Αργάκας, του Πωμού, του Ξυλιάτου, του Καλοπαναγιώτη, της Σολέας, της Κλήρου και της Ταμασού. Αξιοσημείωτο είναι ότι το φράγμα του Κούρη βρίσκεται στο 96,6% της πληρότητας του, αφού μόνο της τελευταίες τέσσερις ημέρες εισέρρευσαν συνολικά 12,406 εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Σε σχέση με την εισροή νερού, το τελευταίο τετραήμερα εισέρρευσαν συνολικά 19,148 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στα φράγματα, με την συνολική πληρότητα να φτάνει το 94,6%. Να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο η πληρότητα των φραγμάτων έφτανε μόλις το 24,3%.

Το 2012 η τελευταία φορά υπερχείλισης του υδατοφράκτη του Κανναβιού

Υπερχείλισε γύρω στις 10:00 το φράγμα της Κανναβιού στην Επαρχία Πάφου. Πρόκειται για το πέμπτο από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας Πάφου που υπερχειλίζουν από τις 31.12.2019. Προηγήθηκε η υπερχείλιση των φραγμάτων Πωμού, Αργάκας, Ασπρόκρεμου και Αρμίνου, που θεωρείται φράγμα εκτροπής το οποίο τροφοδοτεί τον Κούρρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να υπερχειλίσει και το φράγμα της Ευρέτου στην επαρχία Πάφου, χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιού είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου, χωρητικότητας 17,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Την τελευταία φορά που είχε υπερχείλισε ήταν το 2012 και συγκεκριμένα δύο φορές στον ίδιο ημερολογιακό έτος.

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού, και της Αγίας Μαρίνας χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Από το φράγμα της Κλήρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντριας Δημητρίου

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:13

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«FSADFKLFAÄFKASKFKDASFÄASKFÄÖASKFASLÄFLÖFKFKÖLASFLÖÄALFAÖLDSFÄDA KAÖFDJSKFAÖSLKFA AKDFÖALKFADF »
Haris  |  22:12

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X