ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

Τα είπαν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Ήταν μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με θέμα την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, οι Κοινοτάρχες και Δήμαρχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας και οι Κοινοτάρχες Αχερίτου Μιχάλης Καουνάς, Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας, Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς και Δάσους Αχνας Νίκος Βάσιλας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μελετήθηκε το τελικό προσχέδιο της Ενωσης Δήμων για τη Μεταρρύθμιση και έγινε εκτενής αναφορά και εξέταση των προνοιών των Νομοσχεδίου. Ο κ. Πυρίλλης χαρακτήρισε τη συζήτηση «εποικοδομητική» και σημείωσε πως «έγινε παρουσίαση όλων των προνοιών και των εξουσιών που θα έχουν οι νέες τοπικές αρχές οι οποίες πλέον θα είναι μικρές τοπικές κυβερνήσεις. Ενόψει αυτού του γεγονότος ο κάθε ένας από εμάς πλέον, θα μεταφέρει αυτές τις γνώσεις που αποκτήθηκαν σήμερα στο δικό του Συμβούλιο και έκαστος θα γνωρίζει τι προβλέπει αυτό το Νομοσχέδιο και τι είναι η έννοια Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όσον αφορά τα θέματα των σεναρίων ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι «δεν έγινε καμία συζήτηση στη συνάντηση ωστόσο είναι ζήτημα που πιθανώς να συζητηθεί σε μελλοντική σύσκεψη μέσα στο πνεύμα ενότητας που διακατέχει την Επαρχία τα τελευταία οκτώ χρόνια και μέσω αυτής της ενότητας έχουμε πετύχει πάρα πολλά». Ανέφερε επίσης ότι «το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι όλοι μαζί έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις μας, όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις μας και στο τέλος να πρυτανεύσει αυτό που πρέπει να γίνει. Κάθε Συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τον τελικό λόγο θα τον έχει η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «το Νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα περάσει από την έγκριση της Βουλής» και σημείωσε πως «το Νομοσχέδιο έχει ως επίκεντρο τον δημότη, τα δικαιώματα, το όφελος και την ανακούφιση του δημότη και μέσα από αυτό το πνεύμα, θα πρέπει να λάβουμε όλοι τις αποφάσεις μας». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας είπε ότι «ο Δήμος βλέπει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τη Νομοθεσία και να δούμε τα καλώς νοούμενα των δημοτών μας και σύντομα, αφού έχουμε όλα τα δεδομένα θα πάρουμε την κατ αρχήν απόφαση με ποιους θα συνενωθούμε».

Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία επτάμιση χρόνια έχουμε δουλέψει όλοι μαζί για το κοινό συμφέρον της Επαρχίας και έτσι πρέπει με σεβασμό προς τους υπόλοιπους Δήμους και Κοινότητες να συνεχίσουμε, χωρίς να δημιουργούμε οποιαδήποτε προβλήματα. Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον όλων να συνεργαστούμε με σύμπνοια για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κάθε Δήμου και Κοινότητας». Εκ μέρους των Κοινοτήτων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, ο Κοινοτάρχης Αχερίτου Μιχάλης Καούνας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμο Παραλιμνίου για την συνάντηση και πρόσθεσε πως «μέσα από την διαδικασία του προσχεδίου του Νομοσχεδίου έχουν φανεί καθαρά τα οφέλη προς τον κόσμο. Στόχος μας είναι το καλό των πολιτών μας» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίτροπος Διοικήσεως: «Νέα στοχοποίηση και παραπληροφόρηση από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

«Αν οι υπαλληλοι της επιτροπου διοικησεως δεν εχουν μειωθει κατα 40% τοτε οι υποθεσεις που διεκπεραιώνει ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  07:10

Επίτροπος Διοικήσεως: «Νέα στοχοποίηση και παραπληροφόρηση από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

«Η επιτροπος διοικησεως που σηκωσε μπαϊρακι πρεπει ν α μαθει οτι ολοι εχουν την ικανοτητα να συγκρινουν ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  07:04

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X