ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας για τον Κατσουνωτό

Παίρνουν το πόρισμα και το μελετούν

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στα χέρια της Αστυνομίας πρόκειται να περάσει το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, έτσι ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας ζητώντας του να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα μετά και την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έβαλε τέλος στην υπόθεση για τη ποινική δίωξη του κου. Κατσουνωτού, ο κος. Ανδρέου μας ανέφερε ότι το υλικό (σ.σ. πόρισμα) θα διαβιβαστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα στην Αστυνομία για να διερευνηθούν ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα.

Σημείωσε επίσης ότι με την παραλαβή του πορίσματος, αυτό θα μελετηθεί και αν ενδεχομένως εντοπίζονται πειθαρχικά αδικήματα τότε θα δοθούν οδηγίες με τον Αρχηγός Αστυνομίας να ορίζει ερευνών αξιωματικό με την έγκριση και της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην συνέχεια σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, αν διαπιστωθούν πειθαρχικά αδικήματα, το πόρισμα θα σταλεί στην αρμόδια Υπουργό και θα ακολουθήσει σύσταση τριμελούς επιτροπής για εξέταση της υπόθεσης.

«Ο κ. Κατσουνωτός υπηρετούσε κατά τον ουσιώδη χρόνο ως Διοικητής της ΥΚΑΝ και Υπεύθυνος της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Αστυνομίας. Ο κ. Κατσουνωτός, καθώς και άλλα στελέχη της Αστυνομίας, φαίνεται από το ενώπιον μας υλικό να είχαν προσωπική γνώση στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους για τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές («ΚΦ»), τα οποία δεν επιθυμούμε ούτε και κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε σε έκταση στην παρούσα. Αρκεί να επισημάνουμε ότι από το μαρτυρικό υλικό της συγκεκριμένης ποινικής έρευνας προκύπτει ότι ο κ. Κατσουνωτός ετοίμασε, σε ανύποπτο χρόνο, αριθμό υπηρεσιακών εκθέσεων προς την ηγεσία της Αστυνομίας, στις οποίες κατέγραφε τα σε γνώση του γεγονότα, τόνιζε την οργάνωση και εκτέλεση εγκλημάτων μέσα από τις ΚΦ, προειδοποιώντας για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Κληθείς να σχολιάσει το πιο πάνω απόσπασμα της ανακοίνωσης, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, αρκέστηκε να πει: «Με βάση τις πληροφορίες που είχαμε προχωρήσαμε σε ανάλογες ενέργειες», με τον ίδιο να μην θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων της, την αποχώρησή της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση