ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα επόμενα βήματα των 46 υποψηφίων αστυνομικών που κόπηκαν στις ψυχομετρικές

Τι δήλωσε ο δικηγόρος τους

Του Δημήτρη Λουκά

Για το κόψιμο των 46 υποψηφίων αστυνομικών και για την αδικία που νιώθουν μίλησε στο 24news, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους 46, Γιώργος Καραπατάκης.

«Το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε αφορά κατάφορη παραβίαση της Αρχής της ίσης μεταχείρισης που επιβάλει το σύνταγμα», αναφέρει ο δικηγόρος.

«Τον Νοέμβριο του 2021, όταν ακυρώθηκαν οι προσλήψεις των 100 Αστυνομικών, την ίδια χρονική στιγμή διεξαγόταν μια παράλληλη διαδικασία όπου υποψήφιοι υποβλήθηκαν και πάλι από την ίδια εταιρία σε ψυχομετρικές εξετάσεις, γνωστικών ικανοτήτων και προσωπικότητας», είπε ο κος. Καραπατάκης, εξηγώντας, στην περίπτωση της μιας ομάδας, τα άτομα υποβλήθηκαν από την Επιτροπή Ψυχομετρικών μόνο σε τεστ προσωπικότητας ενώ η δεύτερη ομάδα έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είχε τροποποιηθεί ο νόμος περί Αστυνομίας και είχαν αλλάξει οι κανονισμοί.

Όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Καραπατάκης οι 46 υποψήφιοι είχαν περάσει την πρώτη φορά με επιτυχία ενώ στις επαναληπτικές εξετάσεις κόπηκαν.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις απάντησε: «Έχω ετοιμάσει ήδη σχετικό αίτημα επανεξέτασης, θα παραδώσω στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής» με τον κο. Καραπατάκη να ελπίζει πώς θα βρεθεί μία λύση.

Σημειώνεται πώς θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών, να ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να εξετάσει εκ νέου το όλο ζήτημα.

«Φοβερά εξοργισμένοι οι γονείς»

Ερωτηθείς ο δικηγόρος των 46 υποψηφίων, Γιώργος Καραπατάκης, για το αν έχει συναντηθεί μαζί τους απάντησε «Οι 46 υποψήφιοι και οι γονείς τους είναι έντονα αγανακτισμένοι, συναντηθήκαμε χθες στην Χοιροκοιτία, όπου κυριολεκτικά οι γονείς είναι φοβερά εξοργισμένοι». Μάλιστα κάποιοι γονείς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του είπαν «μία επιτροπή είπε στο παιδί μου πώς είναι ικανός και κατάλληλος και η άλλη επιτροπή λέει πώς δεν μπορεί να πάει να γίνει αστυνομικός».

«Ένα παιδί είχε τις γνώσεις στην πρώτη εξέταση και στην δεύτερη εξέταση δεν είχε τις γνώσεις που απαιτούνται», διερωτήθηκε ο κος. Καραπατάκης, λέγοντας πώς «είναι παράλογα πράγματα».

«Περίμεναν ένα χρόνο για να τους ειδοποιήσουν να πήγαιναν στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι οι αθλητικές δοκιμασίες και τώρα τους λένε δεν συνεχίζεται» προσθέτοντας «υπάρχει τρομερή αγανάκτηση από τα παιδιά και τους γονείς», καταλήγει ο κος. Καραπατάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση