ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα έξοδα της θεραπείας της μικρής Asya θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία

Πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία

ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την θεραπεία της μικρής Άσια που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (MSA) σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αβρούπα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Σενέρ Ελτζίλ, γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων και της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» προς τους αρμόδιους στο «νότο» - όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία - έφεραν αποτέλεσμα και ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την θεραπεία του μωρού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την έγκριση και των γονιών της μικρής Άσια, το μωρό που βρίσκεται τώρα στην Τουρκία θα επιστρέψει στην Κύπρο για να ακολουθήσει τη θεραπεία σε νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές.

Σημειώνει δε ότι εδώ και ένα μήνα βρίσκεται η μικρή στην Τουρκιά αναμένοντας θεραπεία που δεν μπορούσε να έχει επειδή δεν ήταν υπήκοος της Τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά και μετά που πήρε την υπηκοότητα, η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ο διευθυντής της Αβρούπα, Σενέρ Λεβέντ γράφει σήμερα ότι ο κ. Ελτζίλ είχε στείλει επιστολές για την μικρή Άσια και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ΥΠΕΞ, ο οποίος και του απάντησε. «Για μένα ήταν η πιο χαρούμε είδηση της ημέρας. Θεραπεία για την μικρή Άσια, θεραπεία πληρωμένη».

Γράφει ότι η θεραπεία της είναι αξίας 2,4 εκ. (δεν αναφέρει το νόμισμα), «αλλά όταν είναι θέμα διάσωσης της ζωής ενός μωρού, τι αξία έχουν τα λεφτά;».

Ο Λεβέντ διερωτάται πώς θα μπορούσε κάποιος να περιμένει από το «απάνθρωπο καθεστώς» στην Τουρκία να δείξει ανθρωπιά στην περίπτωση της Άσιας που εδώ και 1 μήνα βρίσκεται σε νοσοκομείο εκεί αλλά θεραπεία δεν ξεκίνησε.

Η ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει, να αναλάβει την θεραπεία του μωρού «δεν δείχνει σε μας τους πολίτες ποιος είναι πιο κοντά μας;». Σημειώνει δε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε την ίδια θεραπεία και για τον μικρό Αντώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση