ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:24
 

Τα παιδιά σας και τα μάτια σας (βίντεο)

Όταν θα ξαναμπείτε σε αυτοκίνητο, σκεφτείτε πως μια πολύ απλή κίνηση μπορεί να σώσει τη ζωή σας και του παιδιού σας

Newsroom K

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Από τη βρεφική ακόμα ηλικία μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι στο αυτοκίνητο πρέπει πάντα να είναι δεμένα στο ειδικό καρεκλάκι.

Ποτέ τα βρέφη και τα νήπια δεν επιτρέπεται να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού και πόσω μάλλον χωρίς τη ζώνη ασφαλείας. Ούτε ακόμα στην αγκαλιά της μητέρας τους.

Όλα τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 13 ετών, πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικού τύπου παιδικά καθίσματα, εγκεκριμένα από την Ε.Ε.

Μέσα στο αυτοκίνητο ενήλικες και παιδιά είναι πάντα δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας και στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Καθορίστε με σαφήνεια ότι δεν επιτρέπεται να είμαστε όρθιοι, δεν χειρονομούμε και δεν φωνάζουμε μέσα στο αυτοκίνητο.

Απαιτείτε από τα παιδιά να εφαρμόζουν τους κανόνες και μην διστάσετε να προβείτε σε συστάσεις σταματώντας πρώτα το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο και μην ξεκινήσετε αν δεν σας υπακούσουν.

Εκτός αυτοκινήτου μάθετε στο παιδί σας ότι πρέπει να περπατάει πάντα στο πεζοδρόμιο. Αν ο δρόμος δεν έχει πεζοδρόμιο είναι σωστότερο να περπατάμε αντίθετα από την κίνηση των οχημάτων για να έχουμε τον έλεγχο.

Αν θελήσουν να διασχίσουν τον δρόμο θα πρέπει να πηγαίνουν από τις διαβάσεις πεζών.Αν δεν υπάρχουν θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά και από τις δύο κατευθύνσεις και αφού σιγουρευτούν ότι δεν περνάνε αυτοκίνητα να διασχίσουν το οδόστρωμα κάθετα και ποτέ διαγώνια .

Η συμπεριφορά σας αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά σας, γιατί βλέπουν, ακούν και μιμούνται. Συμπεριφερθείτε με ευγένεια και υπομονή είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί για να κάνουν και τα παιδιά σας το ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X