ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα πάρκα Πολεμιδιών πεδία νεανικής παραβατικότητας (εικόνες)

Οι εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση

Του Ανδρέα Καραμήτα

Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκονται οι χώροι και τα πάρκα πρασίνου στον δήμο Πολεμιδιών στην Λεμεσό. Συγκεκριμένα, υπάρχουν παντού ακαθαρσίες ενώ φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες πως έχουν καταστραφεί οι εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα, οι κάτοικοι δείχνουν απογοητευμένοι από τις αρχές αφού ειδικά αυτοί που βρίσκονται τα σπίτια τους κοντά στα πάρκα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω των βλαβών που έχουν υποστεί αλλά και των ακαθαρσιών που υπάρχουν . Ακόμη, κάτοικος των Πολεμιδιών δήλωσε στην «Κ» πως πολλές φορές βλέπουν ομάδες νεαρών να μαζεύονται την νύχτα και να οχλαγωγούν ενώ καταστρέφουν χωρίς λόγο τυχόν εγκαταστάσεις.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα το δημοτικό άλσος των Πολεμιδιών «Καλέ Βουνάρι», όπου είναι ένας καταπράσινος λόφος με πανοραμική θέα  στην πόλη της Λεμεσού, οι εγκαταστάσεις εκεί είναι σε άθλια κατάσταση αφού τις έχουν σπάσει και τις έχουν βρωμίσει. «Είναι κρίμα να έχουμε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις και  να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε οι δημότες γιατί άτομα που δεν διαμένουν στον δήμο να έρχονται και να τα καταστρέφουν» μας είπε η κυρία Μαρία κάτοικος Πολεμιδιών που μένει πλησίον του άλσους.

Τον ερχόμενο Ιούνιο έχουμε τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ήταν χρήσιμο ο κάθε υποψήφιος που ζητά την ψήφο των δημοτών να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για τα πάρκα, τους χώρους πρασίνου και τα άλση αφού είναι κρίμα να πληρώνουν οι πολίτες είτε το κράτος τόσα εκατ. ευρώ για την δημιουργία τους ή την συντήρηση τους και αυτά πάντα να εγκαταλείπονται με αποτέλεσμα ότι φαίνεται στις  φωτογραφίες.

Φυσικά, το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στα Πολεμίδια αλλά εκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού και ευρύτερα της Κύπρου. Στο Ζακάκι Λεμεσού  έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο πάρκο αστικού πρασίνου μετά το Δημόσιο Κήπο. Το έργο επεκτείνεται σε 10 000 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει έντονη δεντροφύτευση, τοπιοτεχνήσεις, παιδότοπους ενώ θα έχει πλήρη πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες. Ας ελπίσουμε να αποκτήσει σύντομα επισκέπτες όπως και σε άλλα πάρκα αφού η απουσία ανάλογης κουλτούρας μετατρέπει τα πάρκα σε καταφύγια ομάδων και πεδία νεανικής παραβατικότητας.

 Το νέο πάρκο στο Ζακάκι Λεμεσού. Ελπίζουμε να μην έχει την τύχη των υπόλοιπων. 

 Μπάζα και ακαθαρσίες θέτουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά που παίζουν εκεί. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση