ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:56
 

Τατάρ: Ελλάδα και Κύπρος πολύ πιο πίσω από την Τουρκία

Είπε πως μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη, «Ελλάδα και «νότια Κύπρος» θα αποφασίσουν οι ίδιες ποια στάση θα κρατήσουν»

Newsroom K

Η Τουρκία έχει τέτοια δύναμη που θα υπερασπιστεί και τα δικαιώματα των Τ/Κ και τα δικά της, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν απέναντί τους ένα μεγάλο τουρκικό κράτος. Υποστήριξε ακόμη ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι πολύ πιο πίσω από την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι έπειτα από τη «συμφωνία» της Τουρκίας με τα κατεχόμενα και τις δραστηριότητες αδειοδότησης, η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια έφερε μια σημαντική διάσταση στο θέμα. Υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα για μια τόσο μεγάλη περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδας και της Τουρκίας και πως «οι πραγματικότητες που αποκάλυψε ο νέος χάρτης στη βάση του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, έχουν καταρρίψει τους ισχυρισμούς τους».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε πως μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λιβύη, «Ελλάδα και ‘νότια Κύπρος’ θα αποφασίσουν οι ίδιες ποια στάση θα κρατήσουν. Απέναντί τους υπάρχει μια Τουρκία, η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος. Εάν κοιτάξουμε τον χάρτη η Τουρκία πραγματικά έχει επιχειρήματα και μεγάλα δικαιώματα. Και η Τουρκία έχει τέτοια δύναμη που θα υπερασπιστεί και τα δικά μας δικαιώματα και τα δικά της», ανέφερε. Υποστήριξε ότι αν κοιτάξει κανείς τη δομή του πληθυσμού, τη γεωγραφική περιοχή και το γεωγραφικό μέγεθος Ελλάδας και Ε/Κ “τότε θα δει ότι είναι πολύ πιο πίσω από εμάς”.

Για τις ‘προεδρικές εκλογές’ στα κατεχόμενα σε τρεις μήνες, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι εάν η βάση του κόμματός του θέλει να είναι υποψήφιος, θα το δεχτεί ως ‘καθήκον’. “Είμαι σε θέση να ακούσω τις φωνές που έρχονται από τα όργανα και τις οργανώσεις εντός του κόμματος”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X