ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταυτοποιήθηκαν οστά δυο Ε/κ αγνοουμένων

Οι ανασκαφές που πραγματοποιεί η ΔΕΑ δεν έχουν φέρει ως τώρα στο φως οποιαδήποτε ευρήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ταυτοποιήσεις οστών δύο Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, από την αρχή του έτους, ενώ οι ανασκαφές που πραγματοποιεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) δεν έχουν φέρει ως τώρα στο φως οποιαδήποτε ευρήματα, κατά το νέο έτος, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Συνεργεία της ΔΕΑ ξεκίνησαν σήμερα ανασκαφές σε δυο σημεία στην κατεχόμενη Κυθρέα. Οπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανασκαφές, η μια πληροφορία που υπάρχει αφορά Ελληνοκύπριους αγνοούμενους που το 1974 ήταν στρατιώτες, ενώ η δεύτερη δεν είναι τόσο διευκρινισμένη, αλλά είναι πιθανόν να αφορά περιπτώσεις πολιτών Ε/κ αγνοούμενων .

Ανασκαφές για τυχόν εντοπισμό λειψάνων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από το 1974 γίνονται επίσης αυτή την περίοδο σε Γεράνι, Σύσκληπο, Χαμίτ Μάντρες και Άσσια (στρατιωτική περιοχή), και για Τουρκοκύπριους αγνοούμενους από το 1964 στον Στρόβολο.

Υπενθυμίζεται πως οι συγγενείς των αγνοουμένων εξέφρασαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή φόβους για τον κίνδυνο εκατοντάδες αγνοούμενοι να παραμείνουν εσαεί αγνοούμενοι, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει να τηρεί τη στάση που ακολουθεί μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X