ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:27
 

Τεκμήρια και μαρτυρία οδηγούν στον τρίτο φόνο

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο Μιτσερό, στο τελικό στάδιο στον Ξυλιάτο

Newsroom K

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ των τελευταίων ημερών. Η απερχόμενη μέρα περιείχε λίγο απ' όλα: πιο ξεκάθαρη εικόνα αποκτήθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, απόφαση για εφαρμογή του Plan B των αρχών ελήφθη για την λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο και νέα στοιχεία που οδηγούν σε τρίτο θύμα του «Ορέστη» προέκυψαν.

Ο 35χρονος, το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης, αφού τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από δικό του χώρο και η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται ότι μας οδηγούν στον τρίτο φόνο. Την ίδια ώρα, ο ίδιος δεν έχει δηλώσει παραδοχή για την διάπραξη άλλου εγκλήματος, πέραν των δύο που ομολόγησε αρχικά, αν και το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε εκ νέου από ανάκριση στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας. 

«Δεν σπάει» στην ανάκριση ο 35χρονος ύποπτος

Πλέον, φαίνεται ότι δεν συνεργάζεται καθόλου με την Αστυνομία, ενώ μετράει τα λόγια του πολύ καλά, προτού δώσει απάντηση, κατά την διάρκεια των ανακρίσεων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας, το έργο των ανακριτών της υπόθεσης δυσκολεύει αφού ο 35χρονος είναι ψύχραιμος, σοβαρός και πολύ προσεκτικός στον τρόπο που απαντά στις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το στυγερό έγκλημα.

Σκιαγραφώντας την συμπεριφορά του εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι οι ανακριτές είναι μπροστά από έναν άνθρωπο που έχει τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων του, μεθοδικό που δεν θα «σπάσει» αφού μπορεί να αντικρούσει τις μεθόδους ανάκρισης με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Οι ανακριτές της υπόθεσης παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι αφού στις αιφνιδιαστικές τους ερωτήσεις βλέπουν τον ύποπτο να φανερώνει για λίγα δευτερόλεπτα το πρόσωπο του «Ορέστη» και μετά να κλείνει το «παράθυρο» επιστρέφοντας στο γνωστό παγερό του βλέμμα.

Άλλωστε ο 35χρονος αξιωματικός έχει εκπαιδευτεί σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων) αναπτύσσοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της αυτοκυριαρχίας και της πειθαρχίας. Με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι στιγμής για τον τρόπο δράσης του φαίνεται ότι ο 35χρονος δείχνει μια δομή σκέψης που από πίσω της κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο μυαλό.

Το στοίχημα πλέον για τους ανακριτές είναι να καταφέρουν να βρουν την ρωγμή στην καλά οχυρωμένη προσωπικότητα του 35χρονου ώστε να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Απομένουν 10 μέτρα στο φρεάτιο

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, η διερεύνηση του 95% του φρεατίου στο παλαιό μεταλλείο του Μιτσερού και απέμειναν άλλα 10 περίπου μέτρα σε βάθος, τα οποία θα ερευνηθούν την Πέμπτη, με την βοήθεια μιας μικρότερης κάμερας. Η διαδικασία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το απόγευμα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. Παράλληλα, είπε, μέχρι την Τετάρτη δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το οποίο να κινεί υποψίες.

Μεγάλη Παρασκευή στον Ξυλιάτο

Την δουλειά της και από την λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου ολοκλήρωσε η ρομποτική κάμερα της ιδιωτικής εταιρείας που συνέδραμε τις έρευνες. Μέχρι στιγμής, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, όσον αφορά τις προσπάθειες εντοπισμού της μικρής Sierra, γι' αυτό τίθεται σε εφαρμογή το Plan B.

Από την Πέμπτη, αρχίζουν οι ετοιμασίες για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί την Παρασκευή, δηλαδή, το σκάφανδρο. Συγκεκριμένα, ένας δύτης με στολή στην οποία θα διοχετεύεται συνεχώς οξυγόνο με ειδική συσκευή από την επιφάνεια, θα κατέβει στον βυθό για να διεξάγει έρευνα με προσοχή στα κρίσιμα σημεία.

Επανασύλληψη με φόντο την Maricar

Στην Maricar Valdez Arquiola φαίνεται ότι επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όσον αφορά την υπόθεση τρίτης δολοφονίας γυναίκας, η οποία προέκυψε μετά την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 35χρονου, που επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα το απόγευμα της Τετάρτης.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δεν έχει εντοπιστεί σορός, ενώ η νεαρή που ελλείπει από τον Δεκέμβριο του 2017, φαίνεται ότι ήταν στα υπ' όψιν των ανακριτών εξ αρχής.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο 35χρονος αντάλλαζε συχνά τηλεφωνικές κλήσεις με γυναίκα, η οποία βρίσκεται στις λίστες με τα ελλείποντα πρόσωπα. Πλέον, προκύπτει ότι η συχνότητα των τηλεφωνικών κλήσεων και οι ώρες κατά τις οποίες επέλεγε να συνομιλεί τηλεφωνικά μαζί της, δικαιολογούσαν στην έκδοση του νέου εντάλματος σύλληψης. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η εν λόγω γυναίκα είναι η Maricar. Βάσει πληροφόρησής μας, συγκεκριμένα τεκμήρια που σχετίζονται με την νεαρή, εντοπίστηκαν σε χώρο του 35χρονου υπόπτου.

Διετάχθη έρευνα στην Αστυνομία

Ο τρόπος δράσης του 35χρονου υπόπτου και το κίνητρό του αποτελούν αντικείμενο των εξετάσεων της Αστυνομίας που θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από πλευράς της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου στο Μιτσερό και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή, υπό το Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιονδήποτε μέλος της Αστυνομίας, σε σχέση με τις δύο υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων που εντοπίστηκαν νεκρά στο φρεάτιο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ανακριθεί εκ νέου «και αναμένεται να ανακριθεί και άλλες φορές».

Ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή των ερευνών και πως «υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου ή σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου.

17 νέα κρούσματα

Μέχρι στιγμής 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 179
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X