ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τεχνητή κρίση στη Δένεια βλέπει το «ΥΠΕΞ» στα Κατεχόμενα

Με γραπτό ανακοινωθέν τοποθετείται η τ/κ πλευρά για τις εξελίξεις στην Δένεια

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με γραπτή ανακοίνωση τοποθετείται το «Υπουργείο Εξωτερικών» σχετικά με τις εξελίξεις στην Δένεια. Η γραπτή ανακοίνωση του «ΥΠΕΞ» βασίζεται σε πληροφόρηση από τους κατοίκους του χωριού Φύλλια και τον τουρκικό στρατό.

Τι συνέβη χθες;

Το «ΥΠΕΞ» αναφέρει ότι στις 20 Νοεμβρίου 2018, 11 Ελληνοκύπριοι με έξι πολιτικά οχήματα συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, παραβίασαν την Πράσινη Γραμμή και προσέγγισαν το «σύνορο» της «ΤΔΒΚ». Ο τουρκικός στρατός ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την εξέλιξη. Στη συνέχεια, ο ΟΗΕ απομάκρυνε με μεγάλη δυσκολία τους Ε/κ από την περιοχή.

Σύμφωνα με το «ΥΠΕΞ», η ε/κ πλευρά, ακολουθώντας ένα νέο σχέδιο, επιχειρεί να αυξήσει την ένταση στην περιοχή Φύλλια-Δένεια. «Γίνεται κατανοητό ότι για αυτόν τον σκοπό υποκινούνται κάποιοι Ε/κ για να παραβιάσουν την ενδιάμεση ζώνη και το σύνορο της ΤΔΒΚ», υπογραμμίζεται στο τ/κ ανακοινωθέν.

Η απόπειρα των Τ/κ

Στη συνέχεια, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΟΗΕ εμπόδισε ομάδα Τ/κ που ήθελαν να προσευχηθούν σε τέμενος που παραμένει στην Πράσινη Γραμμή. Αυτή η ομάδα επιχείρησε να φτάσει στο σημείο χρησιμοποιώντας τον δρόμο Φύλλια-Δένεια.

Στις 17 Νοεμβρίου 2018, μια ομάδα 15-20 ατόμων, συνοδευόμενη από ομάδα Ε/κ δημοσιογράφων και κάμεραμαν, παραβίασε την Πράσινη Γραμμή και διαδήλωσε σε κοντινή απόσταση από τα εδάφη της «ΤΔΒΚ». Η ομάδα απομακρύνθηκε από την περιοχή από δύο στρατιώτες του ΟΗΕ.

Οι δηλώσεις του Αγγελίδη και το συμπέρασμα των Τ/κ

Στις 18 Νοεμβρίου ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, υποστηρίζοντας την άποψη ότι εμποδίζονται E/κ αγρότες που επιθυμούν να καλλιεργήσουν περιοχές στην Πράσινη Γραμμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, την όλη υπόθεση επιμελείται με αποτελεσματικό τρόπο το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο τέλος, η τ/κ πλευρά αναφέρει τα εξής: «Αυτή η ανακοίνωση και όσα διαδραματίζονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι η ε/κ πλευρά καταβάλλει προσπάθεια για να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση στην περιοχή με βάση ενός σχεδίου. Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις και καλούμε την ε/κ πλευρά να πάψει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους των χωριών για την δική τους προπαγάνδα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση