ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα αποδοθούν ευθύνες αν προκύψουν από τους χειρισμούς καταγγελιών για ελλείπουσες

Η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας έχει διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν από την έρευνα για τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίστηκε τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα στην υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών, προκύψουν ευθύνες, αυτές θα κατανεμηθούν, ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα βρίσκεται το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης, συστήνοντας ταυτόχρονα υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η Αρχή έχει διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας.

Οι τρεις ανακριτές είναι το μέλος της Αρχής και δικηγόρος Άθως Κανναουρίδης καθώς επίσης και οι δικηγόροι Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδας Χατζηπέτρου, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τους τρεις ανακριτές να εργάζονται πυρετωδώς με στόχο την ολοκλήρωση της έρευνας τους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Είπε ότι σκοπός της έρευνας είναι να καταδείξει ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση και αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ληφθούν αποφάσεις μετά το τέλος της έρευνας

Σημειώνεται ότι η τριμελής ανακριτική ομάδα ζήτησε και έλαβε παράταση για άλλους τρεις μήνες λόγω του τεράστιου ανακριτικού έργου και αναμένεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι κατανοεί την προσμονή των πολιτών για κατάληξη της έρευνας, η οποία θα εξετάσει τόσο πειθαρχικές όσο και ποινικές ευθύνες, συστήνοντας ταυτόχρονα υπομονή μέχρι την ολοκλήρωσή της και την εξαγωγή των ορθών συμπερασμάτων για τους πραγματικούς υπαίτιους. «Θέλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, αλλά η υπομονή πολλές φορές επιβάλλεται για σκοπούς της αλήθειας», είπε.

Ανέφερε ότι το πόρισμα των ανακριτών θα υποβληθεί προς την Αρχή, η οποία αφού το μελετήσει θα το αποστείλει, μαζί με τις δικές της εισηγήσεις, στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη απόφασης.

«Η έρευνα άρχισε και θα τελειώσει. Η δική μας έγνοια δεν είναι να εκδώσουμε ένα πόρισμα, αλλά να εκδώσουμε το ορθό πόρισμα κι αν υπάρχουν ευθύνες θα κατανεμηθούν ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα βρίσκεται το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πασχαλίδης.

Ο Πρόεδρος της Αρχής είπε ακόμη ότι ο κάθε εμπλεκόμενος προβάλλει τη δική του εκδοχή για την εμπλοκή του, την οποία, πρόσθεσε, οι ανακριτές έχουν την υποχρέωση να εξετάσουν, λαμβάνοντας σωρεία καταθέσεων. Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί πέραν των εκατό καταθέσεων, ανάμεσα τους και η κατάθεση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση