ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Θα θυμάμαι την καλοσύνη που είχε ο Στυλιανός»

Πώς περιγράφουν τον14χρονο άτομα του οικείου αλλά και σχολικού του περιβάλλοντος

Με ένα κερί στο χέρι δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας όπου πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό του 14χρονου Στυλιανού. Φορώντας μαύρα ρούχα, περίπου 300 πολίτες απαίτησαν την τιμωρία των ενόχων, αλλά και την αλλαγή των νόμων για προστασία των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας. Στην είσοδο του κτηρίου τοποθετήθηκε η σχολική τσάντα του άτυχου έφηβου, πάνω στην οποία αναγραφόταν η λέξη «απών». Τα κάγκελα γέμισαν με μωβ κορδέλες στις οποίες οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τα συναισθήματά τους.

Μιλώντας στην «Κ» μία εκ των διοργανωτών ανέφερε πως η εκδήλωση διοργανώθηκε αυθόρμητα μετά τον απροσδόκητο χαμό του Στυλιανού. «Νιώσαμε ότι όντως κάτι πρέπει να γίνει και να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο». Πρόσθεσε πως πρέπει από εδώ και πέρα τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας να προστατεύονται έγκαιρα. Εξηγώντας τον συμβολισμό της μωβ κορδέλας η μια εκ των διοργανωτών ανέφερε πως «είναι ένας τρόπος ο κόσμος να εκφράσει τη θλίψη της για το γεγονός αυτό». Στις πλείστες κορδέλες αναγραφόταν η λέξη «συγγνώμη», μια λέξη που όπως μας ειπώθηκε από αρκετούς παρευρισκόμενους, «τη χρωστάμε στον Στυλιανό που δεν μπόρεσε να σωθεί».

Ο Στυλιανός μέσα από τα μάτια του φίλου του

Συγκλονισμένοι μετά τον χαμό του 14χρονου, φίλοι και συμμαθητές του παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τιμώντας έτσι τη μνήμη του. Μιλώντας στην «Κ» ένας εκ των στενών του φίλων, ο 13χρονος Νεκτάριος μας ανέφερε πως όταν έμαθε για τον ξαφνικό χαμό του φίλου του σοκαρίστηκε και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. «Ποτέ δεν έδειξε ότι είχε προβλήματα, ήταν πάντα χαρούμενος, βοηθούσε τους φίλους και συμμαθητές του, αλλά εσωτερικά ήταν διαλυμένος», ανέφερε ο Νεκτάριος. Πρόσθεσε πως κανείς από τους συμμαθητές του δεν γνώριζε πως ο Στυλιανός αντιμετώπιζε προβλήματα. Το μόνο που γνώριζαν είναι ότι η οικογένεια του 14χρονου αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

«Από τον Στυλιανό θα θυμάμαι πάντα τις καλές πράξεις που έκανε και την καλοσύνη που είχε». Ερωτηθείς ο νεαρός εάν μετά το θάνατο του φίλου τους επισκέφθηκε ψυχολόγος στο σχολείο, απάντησε αρνητικά. Ο Νεκτάριος απηύθυνε έκκληση προς τους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας λέγοντας: «Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε μια οικογένεια, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να μην μένουν άπραγοι».

«Το σχολείο ήταν το καταφύγιό του»

Οι ώρες που περνούσε ο 14χρονος στο σχολείο ήταν οι πιο χαρούμενες ώρες στην καθημερινότητά του. Αυτό δήλωσε στην «Κ» η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου όπου φοιτούσε ο νεαρός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το σχολείο ήταν το καταφύγιό του». Περιγράφοντας τον Στυλιανό, η πρόεδρος του Συνδέσμου δήλωσε πως πρόκειται για ένα περήφανο παιδί και μονίμως χαμογελαστό. «Δεν έλειψε ούτε και μια μέρα από το σχολείο. Στο διάλειμμα ήταν μαζί με τους φίλους του και δεν ήταν απόμακρος».

Η διευθύντρια, η διευθυντική ομάδα, οι δάσκαλοι και ο σύμβουλος του σχολείου γνώριζαν για τα προβλήματα που υπήρχαν στην οικογένεια του Στυλιανού. Απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και στο Γραφείο Ευημερίας ενημερώνοντάς τους πλήρως για τα όσα είχαν εις γνώση τους. «Το σχολείο και ο Σύνδεσμος Γονέων στήριζε τον Στυλιανό με κάθε τρόπο, ακόμα και οικονομικά». Μάλιστα, το σχολείο τον επιβράβευσε για την προσπάθεια που έκανε και για δύο χρονιές απένειμε στον 14χρονο Στυλιανό το βραβείο ήθους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X