ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θανατηφόρο Λεμεσού: Από το 2018 ζητάνε νησίδα οι Μοτοσικλετιστές

Η ανακοίνωση της λέσχης

ΚΥΠΕ

Το θέμα της δημιουργίας κτιστής νησίδας καθώς και άλλων ρυθμίσεων επί της λεωφόρου Ομονοίας, στη Λεμεσό, επαναφέρει η Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου, με αφορμή και τον χθεσινοβραδινό θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου μοτοσικλετιστή Σάββα Γαμβρουδιού.

Σε ανακοίνωση της, η λέσχη αναφέρει ότι, από τις 13 Ιανουαρίου 2018 είχε αποστείλει επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο, με διάφορες εισηγήσεις για επίλυση των θεμάτων που εντοπίζονταν επί της λεωφόρου Ομονοίας και που έθεταν σε κίνδυνο τους μοτοσικλετιστές και γενικότερα όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου «και είχαμε ζητήσει να κατασκευαστεί κτιστή νησίδα».

Ιδιαίτερη έμφαση, προστίθεται, δόθηκε στη διασταύρωση με την οδό Βασιλέως Παύλου (όπου επιχείρησε να εισέλθει το όχημα που ανέκοψε την πορεία της μοτοσικλέτας του 28χρονου) και ζητήθηκε η τοποθέτηση φώτων τροχαίας και «γραμμών σήμανσης με σωστές προδιαγραφές».

«Θεωρούμε πως με τη δημιουργία νησίδας θα ρυθμιστούν κατά μεγάλο βαθμό τα χρόνια προβλήματα όπως οι επαναστροφές οχημάτων, η αποκοπή και των τεσσάρων λωρίδων για στροφή προς τα δεξιά, βγαίνοντας από πάροδο και η αντίθετη φορά στάθμευσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η λέσχη εισηγείται όπως δημιουργηθούν κατάλληλοι δημόσιοι χώροι στάθμευσης, ενώ τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε στην μείωση λωρίδων, είτε για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, είτε για την κατασκευή της νησίδας, μιας και έτσι η τροχαία κίνηση θα πολλαπλασιαστεί και θα δημιουργείται συμφόρηση επί καθημερινής βάσεως».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση