ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θανατηφόρο Πάφου: Ελλειπή μέτρα ασφάλειας

Η εργασία εκτελείτο χωρίς κατάλληλο μέτρο προστασίας έναντι κίνδυνου πτώσης από ύψος, είπε ο κ. Κατσονούρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα αίτια του εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος με θύμα τον Αλμίρ Τομπουλίδη, 53 ετών, κάτοικο Πάφου διερευνούν το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσονούρης προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Πάφου που επιθεώρησε την σκηνή του συμβάντος, ανέφερε πως το πρωί γύρω στις 10:00 σε εργοτάξιο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όταν εργοδοτούμενο πρόσωπο που ασχολείτο με σιδεροκατασκευές και σιδεροσυνδέσεις στο εργοτάξιο, έπεσε από ύψος περίπου οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συνθήκες, είπε, του εργατικού ατυχήματος διερευνώνται, σημειώνοντας ωστόσο πως από την πρώτη στιγμή προκύπτει ότι υπήρχαν ελλειπή μέτρα ασφάλειας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας.

Η εργασία είπε ο κ. Κατσονούρης εκτελείτο χωρίς κατάλληλο μέτρο προστασίας έναντι κίνδυνου πτώσης από ύψος με αποτέλεσμα ο εργοδοτούμενος όταν έχασε την ισορροπία του να βρεθεί στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα κατά την πτώση του.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως γύρω στις 10.10π.μ. σήμερα, ενώ ο 53χρονος εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην περιοχή Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε υπόγειο, από ύψος .

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανέσυραν τον 53χρονο, από το υπόγειο. Ακολούθως είπεο κ. Τσαπής ο 53χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την σκηνή πρόσθεσε ο κ. Τσαπής επισκέφτηκαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό .

Στο εργοτάξιο σημείωσε ο κ. Τσαπής βρισκόταν επίσης ανυψωτικό μηχάνημα και διερευνάται κατά πόσο ο χειριστής του με οποιοδήποτε τρόπο προκάλεσε την πτώση του 53χρονου στο έδαφος.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X