ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θάνατος 4 εργατών : Οι ανακριτές ακολούθησαν τη μοιραία διαδρομή

Συνεχίζονται οι έρευνες Αστυνομίας για τον θάνατο των 4 εργατών στην πυρκαγιά στην Οδού

ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο των τεσσάρων εργατών, ηλικίας 39, 36, 23 και 22 ετών στην Οδού, στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Λεμεσό και επεκτάθηκε στην ορεινή Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι κλιμάκιο του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβη το πρωί στην Οδού και συνεχίζουν τις έρευνες αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι τέσσερις εργάτες έχασαν τη ζωή τους.

Οι ανακριτές ακολούθησαν τη διαδρομή που έκαναν οι τέσσερις εργάτες από τον χώρο όπου εργάζονταν και διέμεναν, σε αγροτικό υποστατικό στην τοποθεσία «Παλιάμπελα» της Οδού, μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκαν σε απόκρημνη περιοχή με στενό χωμάτινο δρόμο.

Οι τέσσερις εργάτες αφού έφυγαν από το χώρο διαμονής τους με διπλοκάμπινο αυτοκίνητο προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο σε κάποιο σημείο του δρόμου που ακολούθησαν, λόγω των καπνών, το αυτοκίνητο ανετράπη σε απόκρημνη περιοχή.

Οι τέσσερις άνθρωποι βγήκαν από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο, επειδή η φορά της πυρκαγιάς ήταν από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή προς το βουνό, όπου υπήρχε πυκνή άγρια βλάστηση από δέντρα, θάμνους και γεωργικές καλλιέργειες, δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι σοροί των τεσσάρων εργατών εντοπίστηκαν γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου, σε δύσβατη βουνοπλαγιά, στην τοποθεσία «Γούλα», έδαφος της Οδού.

Οι σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, που στήθηκε από το Σάββατο το απόγευμα, με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών πολιτών.

Ο εργοδότης των τεσσάρων ανδρών κατήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου στην Αστυνομία ότι αγνοούνταν και δεν ανταποκρίνονταν στις τηλεφωνικές του κλήσεις από τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του εργοδότη, οι εργάτες είχαν επικοινωνήσει μαζί του και του ανέφεραν ότι θα έφευγαν από το υποστατικό τους, με συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λόγω της φωτιάς που πλησίαζε επικίνδυνα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γύρω στις 8 το βράδυ του Σαββάτου να φλέγεται σε χαράδρα στην περιοχή «Γούλα», χωρίς να υπάρχει σε αυτό οποιοδήποτε πρόσωπο.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί μετέβησαν οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία ενώ τη Δευτέρα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή.

Ωστόσο επειδή τα πτώματα των εργατών είναι απανθρακωμένα γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθούν οι σοροί τους με τη μέθοδο του DNA.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση