ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θάνατος Θανάση: Στον θανατικό ανακριτή το πόρισμα

Έπονται εξελίξεις στην υπόθεση

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον θανατικό ανακριτή ο φάκελος της υπόθεση για τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2005. Την Παρασκευή (25/6) παραδίδεται το πόρισμα του παθολογανατόμου που εξέτασε το οστό που στάλθηκε στην Αθήνα και ανέτρεψε τα δεδομένα στην υπόθεση καθώς και όλα τα στοιχεία και ευρήματα, στον θανατικό ανακριτή.

Η αλλαγή στα όσα θεωρούνταν -από πολλούς- δεδομένα μέχρι σήμερα, προέκυψε από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν στην Αθήνα σε οστό του 26χρονου, οι οποίες απέδωσαν σε στραγγαλισμό τον θάνατο του εθνοφρουρού. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, θεωρείτο επισήμως ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αυτοχειρία.

Η υπόθεση εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια έχει καθηλώσει την κυπριακή κοινωνία, με κύριο χαρακτηριστικό της, την επιμονή της μάνας που ζητά δικαίωση του παιδιού της. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, η οικογένεια του Θανάση κατέθεσε γραπτό αίτημα για να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του οστού στη Αθήνα, προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων. Άμεσα συνεκλήθη έκτακτη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Εισαγγελέων υπεύθυνων του Ποινικού Τομέα και του Αστικού Τομέα αντίστοιχα, του Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και άλλων μελών της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Μιλώντας στο 24news στις 22 Ιουνίου η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου την Τρίτη (22/6) ανέφερε: «Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αξιολογούνται και θα ληφθούν περεταίρω αποφάσεις σε συνεννόηση της Αστυνομίας με την Νομική Υπηρεσία». Επίσης εξήγησε ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

«Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε εγείρει αρκετά ερωτηματικά»

Εν αναμονή της αυριανής παράδοσης των πορισμάτων και άλλων τεκμηρίων, στην οικογένεια, θα βρίσκονται σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού τα πλακίδια εξέτασης του υοειδές οστού του Θανάση Νικολάου. Την ίδια ώρα η μητέρα του εθνοφρουρού, που στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε εγείρει αρκετά ερωτηματικά.

Τα πλακίδια των επιστημονικών εξετάσεων του οστού, που έγιναν στην Αθήνα και κατέδειξαν ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, θα μεταφερθούν σήμερα από τη Λευκωσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτά θα φυλαχτούν σε ειδικό χώρο, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα οστά του Θανάση Νικολάου, τα οποία επίσης βρίσκονται υπό φύλαξη στην ΑΔΕ Λεμεσού.

Έχοντας ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια της για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην όλη διαδικασία παράδοσης των πορισμάτων και τεκμηρίων, τα οποία τέθηκαν ενώπιον θανατικού ανακριτή, η μητέρα του άτυχου εθνοφρουρού, Ανδριάνα Νικολάου, διερωτήθηκε γιατί κρατήθηκαν τόσες μέρες στη Λευκωσία τα πλακίδια εξέτασης, που έφτασαν από την Αθήνα στις 16 Ιουνίου.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, είπε η κ.Νικολάου, η οποία θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, όπου εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, θα παραδώσουν τα πορίσματα των εξετάσεων μαζί με άλλα τεκμήρια που ζητήθηκαν.

Η οικογένεια προσβλέπει ότι μέσα από τα πορίσματα, τόσο της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, που εκπροσωπούσε την οικογένεια και το οποίο απέδωσε το θάνατο σε στραγγαλισμό και όχι αυτοχειρία, όσο και το πόρισμα του παθολογοανατόμου Εμμανουήλ Αγαπητού, που διόρισε η Νομική Υπηρεσία, θα ανοίξει το δρόμο για νέες αστυνομικές έρευνες και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πληροφορίες και από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση