ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θανάτωση οκτώ γάτων στη Λάρνακα

Καταγγελία των Οικολόγων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Καταγγελία για νέο περιστατικό δηλητηρίασης γάτων στο χωριό Ορόκλινης κάνουν μέσω ανακοίνωσής το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Μόνο συγκλονισμό από τη βαρβαρότητα που κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τα ζώα, μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες του νέου περιστατικού θανάτωσης γάτων της επαρχίας Λάρνακας που έλαβε χώρα στις 18/11/2021.

Όπως ενημερωθήκαμε, από άμεσα εμπλεκόμενα άτομα, 8 γάτοι βρέθηκαν νεκροί. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ήδη άρχισε ερεύνα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις Αρχές όπως δράσουν άμεσα και αποφασιστικά και να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης για παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αυτής της πράξης.

Επαναλαμβάνουμε για χιλιοστή φορά, πως ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Διερωτόμαστε ποτέ θα καταλάβουν ορισμένοι ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και δικαιώματα και πρέπει να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.

Θυμίζουμε στους πολίτες ότι υπάρχει διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται όσον αφορά τις δηλητηριάσεις ζώων.

Η εσκεμμένη δηλητηρίαση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται αυστηρά από το Νόμο. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου «απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο εσκεμμένα και χωρίς εύλογη αιτία να χορηγεί ή να προμηθεύει ή να επιτρέπει τη χορήγηση ή προμήθεια οποιουδήποτε δηλητηρίου ή άλλης βλαβερής ουσίας σε οποιοδήποτε ζώο ή να προκαλεί όπως τέτοια ουσία ληφθεί από οποιοδήποτε ζώο». Ο κάθε πολίτης, ο οποίος βρίσκει το ζώο του ή κάποιο άγνωστο του ζώο δηλητηριασμένο, όχι μόνο μπορεί να καταγγέλλει την υπόθεση στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής του αλλά έχει την υποχρέωση να το πράξει, για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Μπορεί να το κάνει έστω και αν ακόμη δεν γνωρίζει ποιος διέπραξε το έγκλημα (κατά αγνώστων). Εάν υποψιάζεται συγκεκριμένο άτομο τότε θα πρέπει να το δηλώσει. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διερευνά κάθε καταγγελία για δηλητηρίαση ζώου/ων.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών είναι στην διάθεση του κάθε πολίτη για να πληροφορήσει και στηρίξει τις προσπάθειες καταγγελίας περιστατικών βίας και θανάτωσης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση