ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!»

560 αθλητές από 33 σχολές και Ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών από την Ελλάδα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους ειδικούς ολυμπιακούς αγώνες

Της Έλενας Αποστόλου

Πανηγυρική έναρξη των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων χθες το απόγευμα στη Λάρνακα. Των μοναδικών αγώνων στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές. Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους. Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους. Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.

Όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης, έζησαν ένα απόγευμα διαφορετικό. Συγκίνησης, αγάπης αλλά και περηφάνειας αφού υποδέχθηκαν τους αθλητές και αθλήτριες των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τους αθλητές-νικητές της ζωής που δίνουν το δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

560 αθλητές από 33 σχολές και ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών από την Ελλάδα, καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στην λιτή τελετή έναρξης των Special Olympics Cyprus που κήρυξε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας στην παρουσία επισήμων από τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς της τελετής έναρξης η στιγμή που ανάβει η φλόγα στο βωμό των Special Olympics αλλά και ο όρκος των αθλητών μας, τους ήρωες της ζωής που μας εμπνέουν με το φως και την ψυχή τους ζητώντας από όλους εμάς, σεβασμό και στήριξη: «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!».

Μας καλούν να βρεθούμε στα γήπεδα μαζί τους μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια, τη συμμετοχή, την αγάπη για τη ζωή.

Τόσο οι αθλητές με τη συμμετοχή τους, όσο και οι διοργανωτές ανέδειξαν τη σημασία της συνύπαρξης, της ομαδικότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης μέσω του αθλητισμού, προωθώντας το υγιές αθλητικό ιδεώδες και ενδυναμώνοντας ψυχικά όλα τα άτομα με νοητική αναπηρία. Στο πλευρό των αθλητών ήταν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές τους και οι πολυάριθμοι εθελοντές και οι συνεργάτες των Special Olympics, καθώς και η τοπική κοινωνία.

Καλή επιτυχία στους αθλητές μας. Καλή επιτυχία στους νικητές της ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση