ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στο Δήμο Πέγειας

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν ο Δήμαρχος και όλοι όσοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εργαζόμενη στο Δημοτικό Μέγαρο Πέγειας εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλοι όσοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο περιλαμβανομένου και του ιδίου έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως το θετικό κρούσμα εντοπίστηκε μετά από τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR). Η υπάλληλος του Δημαρχείου Πέγειας είχε υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου (rapid test) πριν λίγες μέρες και είχε εντοπιστεί θετική με αποτέλεσμα να προβεί σε μοριακή εξέταση για επιβεβαίωση.

Κατόπιν τούτου είπε ο Δήμαρχος Πέγειας όσοι βρίσκονταν στο ίδιο χώρο του Δημοτικό Μεγάρου με το θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα όπως και ο ίδιος, δηλαδή περίπου 10 υπάλληλοι, έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό όπως προβλέπει η νομοθεσία ενώ ο συγκεκριμένος χώρος έχει κλείσει.

Στο Δήμο Πέγειας συνέχισε, παραμένει ανοικτό το τεχνικό τμήμα ωστόσο δεν επιτρέπεται η επίσκεψη δημοτών μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως έγιναν απολυμάνσεις στα κτίρια του Δημοτικού Μεγάρου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πέγειας η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε μεταβεί στην πρόσφατη κηδεία όπου έγινε διασπορά του ιού. Ο ίδιος σημείωσε υποβλήθηκε στο rapid test που κατέδειξε αρνητικό αποτέλεσμα ενώ έχει προβεί και στην μοριακή εξέταση PCR χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώθηκε η διενέργεια των rapid tests στο πλαίσιο της οποίας υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία 360 δημότες, εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τρεις. Ο κ. Λάμπρου χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα ωστόσο συνέστησε προσοχή, τήρηση των αποστάσεων, χρήση μάσκας και συχνή απολύμανση των χεριών.

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε και η δειγματοληψία των rapid test στο King’s Avenue Mall που ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε στις 17:00.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα με προτεραιότητα, σε όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Στον Αρχιεπίσκοπο η Ερευνητική για τις πολιτογραφήσεις

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση