ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:13
 

Θύελλα αντιδράσεων για τη «φυλάκιση» Τ/κ ακτιβίστριας

Συνεχίζεται το κυνήγι των μαγισσών στα κατεχόμενα, με αφορμή βιβλίο και έντυπα που προπαγανδίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η φυλάκιση μιας Τουρκοκύπριας ακτιβίστριας και μέλος του κεντρικού οργάνου του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκοκυπριακής κεντροαριστεράς, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Μπενγκούλ Γκαργκίνσου παραμένει στη «φυλακή» ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησε η «αστυνομία» στην οικία της. Η «αστυνομία» εντόπισε στοιχεία και ένα βιβλίο, που συνδέει την ίδια με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η «αστυνομία» εντόπισε στην οικία της τ/κ μεγάλο αριθμό βιβλίων και έντυπων που προπαγανδίζουν το ΡΚΚ.

Οι κατηγορίες

Η «αστυνομία» κατηγορεί την Μπενγκούλ Γκαργκίνσου με το πρόσχημα ότι συμμετέχει σε παράνομες πράξεις που στρέφονται κατά της «συνταγματικής τάξης» Παρόμοια είναι και η θέση της «Υπουργού Εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, η οποία μιλώντας στον τ/κ τύπο προβάλλει την άποψη ότι η «σύλληψη» δεν ήρθε εξαιτίας του βιβλίου αλλά τη συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.

Καταζητούνται και άλλα άτομα

Την ίδια στιγμή, η «αστυνομία» ψάχνει και άλλα άτομα με το σκεπτικό ότι υποστηρίζουν ή συνεργάζονται με το ΡΚΚ. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της κ. Γκαργκίνσου αναζητείται ένα άτομο. Επίσης, αναζητούνται τρία άτομα, τα οποία την Ημέρα τη Γυναίκας έγραψαν με σπρέι σε μια πινακίδα στα κουρδικά «Jin Jiyan Azadi», δηλαδή «ζήτω η ελευθερία της γυναίκας».

Θύελλα αντιδράσεων

Οι νέες εξελίξεις ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στην τ/κ κοινότητα. Μερίδες της τ/κ Αριστεράς βάλλουν κατά της «κυβέρνησης». Επικριτικά μηνύματα δίνουν στην δημοσιότητα κόμματα της τ/κ Αριστεράς, συνδικάτα και οργανώσεις. Με την όλη εξέλιξη διαφωνούν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας που εκπροσωπούνται στην «κυβέρνηση». Ο ίδιος ο «Πρωθυπουργός», Τουφάν Έρχιουρμαν, διαφωνεί με την ιδέα της «φυλάκισης» εξαιτίας κατοχής ενός «απαγορευμένου» βιβλίου.

Στήριξη από Ακιντζί

Με γραπτή τοποθέτηση ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε θέση στην υπόθεση της φυλάκισης της νεαρής τ/κ ακτιβίστιας. Ο κ. Ακιντζί υπογραμμίζει την σημασία των δημοκρατικών αρχών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υπεράσπιση των ελευθεριών και του δημοκρατικού καθεστώτος.

Δίχως να παραγνωρίζει τη σημασία της αντιμετώπισης τύπων συμπεριφοράς που δεν συμβαδίζουν με την δημοκρατία, ο Τ/κ ηγέτης τάσσεται υπέρ της ξεκάθαρης διάκρισης της δημοκρατίας-ελευθεριών και της βίας-τρομοκρατίας. Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι η τ/κ κοινότητα δεν έχει λίστα απαγορευμένων βιβλίων. Επίσης, εκφράζει προβληματισμό για τους ισχυρισμούς που θέλουν την Τ/κ ακτιβίστρια να έχει οδηγηθεί στην «φυλακή» εξαιτίας της κατοχής απαγορευμένων δημοσιευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X