ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θύμα τέως Κιτίου: Περίμενα μια συγγνώμη, η Ιερά Σύνοδος να πράξει τα δέοντα

«Είναι εκκωφαντική η απουσία της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις πρώτες τις δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της ποινής του τέως Μητροπολίτη Κιτίου παρέθεσε η γυναίκα που τον κατήγγειλε για άσεμνη επίθεση το 1981, όταν αυτή ήταν 16 ετών και 8 μηνών. Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» η γυναίκα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δικαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή που του επιβλήθηκε σήμερα.

«Όταν διάβασα την ετυμηγορία της δικαστού περίμενα μια μεταμέλεια, μια συγγνώμη. Η φήμη του ήταν ξακουστή στη Λάρνακα. Γι’ αυτό επιμένω και θέλω να περιμένω τώρα να πράξει τα δέοντα η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «όταν δημοσιεύτηκε το συμβάν στον Τύπο, είπα στον άνδρα μου ότι η υπόθεση δεν θα προχωρήσει στο δικαστήριο, θα ψάξει να με βρει, θα ζητήσει μια συγγνώμη και το θέμα θα μείνει ως εκεί. Το αντίθετο, κατά τη διάρκεια της δίκης προσπαθούσαν να με θίξουν, να με βγάλουν φαντασιόπληκτη. Είχα τόσα ερωτηματικά και δεν μπορούσα με κάποιον να μιλήσω. Δεν υπάρχουν θεσμοί στην Κύπρο που μπορούν να σε στηρίξουν. Σου λένε μίλα, αλλά είσαι μόνος σου».

Τέλος, η γυναίκα ανέφερε ότι έκανε το αυτονόητο καθώς έπρεπε να δικαιωθεί και παρότρυνε όλα τα θύματα να μιλούν και να διεκδικούν.

Οι δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο

Στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, η γυναίκα ανέφερε «είμαι ευχαριστημένη που βγήκε ένοχος αλλά στην ουσία περίμενα να ακούσω έστω μια συμβολική καταδίκη και όχι με αναστολή».

«Καταλαβαίνω τους λόγους, σέβομαι την δικαστή, αλλά το μόνο που μένει τώρα είναι και η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου. Δεν μας αξίζει να έχουμε μισή δικαιοσύνη, είναι εκκωφαντική η απουσία της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια».

Η παραπονούμενη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στα θύματα που βιώνουν ανάλογα περιστατικά. «Όποια θέλει να μιλήσει και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι και είναι στην ίδια μοίρα με εμένα μπορώ να βοηθήσω. Μεγάλη η απουσία της πολιτείας σε όλη τη διάρκεια της δίκης, δεν έχουμε καμία στήριξη. Παλεύεις μόνος σου και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να είσαι δυνατός να τα καταφέρεις μόνος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση