ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τί αλλάζει μετά τον Δεκαπενταύγουστο στον αυτοκινητόδρομο

Κλείνει η δυτική πλευρά του δρόμου, για 30 ώρες μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα το χρονοδιάγραμμα των πέντε μηνών από την έναρξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού για την κατασκευή μέρους της Α φάσης του Περιμετρικού Λευκωσίας (συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν την αερογέφυρα και δύο σήραγγες στην ανατολική πλευρά του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό). Πλέον οι εργασίες θα μεταφερθούν στην δυτική πλευρά του δρόμου, ρύθμιση που θα διαρκέσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των εργασιών για το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου.

Στις 27 Αυγούστου η επικρατέστερη ημερομηνία

Μιλώντας στην «Κ» ο υπεύθυνος οδικής ασφάλειας του Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργος Μιλής, ανέφερε ότι η αλλαγή της λωρίδας θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Οι διαδικασίες αλλαγής της λωρίδας, θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ώρα κατά την οποία η κυκλοφορία είναι σχεδόν μηδαμινή και θα διαρκέσουν για 30 ώρες.

Για αυτό το διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση της μετακίνησης, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοστούν σε χαμηλότερες ταχύτητες, για λόγους ασφαλείας, ενώ λόγω και του όγκου των οχημάτων θεωρείται δεδομένο ότι ο χρόνος άφιξης των οδηγών στον προορισμό τους θα επιβραδυνθεί σημαντικά.

Η τελική ημερομηνία μετακίνησης των εργασιών ενδεχομένως να μεταφερθεί την 1η εβδομάδα Σεπτεμβρίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα γίνουν από πλευράς αστυνομίας και δημοσίων έργων για τον αριθμό των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο. Η τελική ημερομηνία θα ξεκαθαρίσει την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με την επιστροφή της πλειοψηφίας των εργαζομένων στις εργασίες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση