ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τί απαντά το ΡΙΚ για τις αντιδράσεις στο τραγούδι της Eurovision

Η ανακοίνωση του κρατικού καναλιού

Newsroom K

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί για το τραγούδι που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μάλιστα, πολίτες έφτασαν να απειλούν ότι θα κάψουν το κτήριο του ΡΙΚ με αφορμή την επιλογή του τραγουδιού.

Οι αντιδράσεις προκύπτουν για τον τίτλο του τραγουδιού αλλά και για το περιεχόμενο των στίχων. Θυμίζουμε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί ομάδα που μαζεύει υπογραφές για να βάλει stop στην συμμετοχή του εν λόγω τραγουδιού στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού, αφού οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Μετά τα όσα διαδραματίζονται, το ΡΙΚ θέλησε να λάβει επίσημη θέση και να δώσει εξηγήσεις ως προς το περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί El diablo. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση