ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τη διευκόλυνση των διελεύσεων στα οδοφράγματα ζητούν τ/κ οργανώσεις

«Η διέλευση από τα οδοφράγματα μετατράπηκε σε μαρτύριο»

ΚΥΠΕ

Τη διευκόλυνση των διελεύσεων στα οδοφράγματα ζητούν Τουρκοκυπριακές οργανώσεις
Κωδικός: 3711885 ΚΥΠΕ

Στα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την μετάβαση των πολιτών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, εστιάζει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν» και γράφει ότι διάφορες τουρκοκυπριακές οργανώσεις ζητούν την διευκόλυνση της χρήσης των οδοφραγμάτων.

«Η διέλευση από τα οδοφράγματα μετατράπηκε σε μαρτύριο, οι έμποροι πληρώνουν το τίμημα», αναφέρει το τ/κ δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι, μετά την αξιοσημείωτη υποτίμηση της αξίας της τουρκικής λίρας, το ενδιαφέρον των Ελληνοκυπρίων για τα κατεχόμενα έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», οι πρόσφατες επισκέψεις του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ στα οδοφράγματα, οι «επιτροπές» που πραγματοποίησαν συσκέψεις για το ζήτημα και οι σχετικές «ελπιδοφόρες δηλώσεις» δεν είναι τίποτα άλλο παρά κομμάτια της επικοινωνιακής εκστρατείας της τ/κ ηγεσίας, η οποία δεν παρέχει λύσεις για το πρόβλημα των οδοφραγμάτων, με αποτέλεσμα κάθε μέρα οι ουρές στα οδοφράγματα να μεγαλώνουν.

Ο πρόεδρος του τ/κ «εμπορικού επιμελητηρίου», Τουργκάϊ Ντενίζ, μιλώντας στην εφημερίδα για το πρόβλημα ανέφερε ότι «κάθε μέρα που περνάει είναι μια απώλεια, όσο πιο γρήγορα δράσουμε, τόσο το καλύτερο. Οι άνθρωποι υποφέρουν στις διελεύσεις. Η ζήτηση στο νότο (ελεύθερες περιοχές) για το βορρά (κατεχόμενα) είναι μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία. Πρέπει να γνωρίζουμε την αξία της. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Θα λύσουμε τα τεχνικά προβλήματα».

Ο Ορχάν Τολού, ο «πρόεδρος» της τ/κ «ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων» ανέφερε στην «Γιενί Ντουζέν» ότι «οι αφίξεις είναι μια μεγάλη συμβολή στην οικονομία, το κράτος θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό και να απασχολήσει προσωπικό».

Για το πρόβλημα των οδοφραγμάτων ο Ντιμάγ Τσαγίνερ ανέφερε ότι «αυτή η δομή εμποδίζει το εμπόριο, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη διέλευση (τα οδοφράγματα) για να μην περιμένουν στις ουρές».

Από την πλευρά του, ο «πρόεδρος» του τ/κ «βιομηχανικού επιμελητηρίου», Αλί Καματζίογλου προέβλεψε ότι σε διάστημα 15-20 ημερών η γενική εικόνα στα οδοφράγματα θα είναι καλύτερη.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν στην τ/κ εφημερίδα ο «πρόεδρος» του τ/κ «επιμελητηρίου καταστηματαρχών και επαγγελματιών», Μεχμέτ Αλί Αρντίτς καθώς και εκπρόσωπος των Τ/κ εργατών που απασχολούνται στις ελεύθερες περιοχές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση