ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τιμητική διάκριση για την Αστυνομία Κύπρου

Μέλος της Αστυνομίας επανεξελέγη μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤΕΠΝ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΤΕΠΝ), ιδρύθηκε το 1993 ως ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος του είναι να παρέχει στην Ε.Ε. και στα κράτη μέλη της, τεκμηριωμένα, αντικειμενικά, αξιόπιστα και συγκρίσιμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στοιχεία για τα ναρκωτικά και την τοξικομανία και για τις συνέπειες τους, με στόχο τη χάραξη πολιτικής και τη λήψη πρωτοβουλιών για καταπολέμηση του φαινόμενου των ναρκωτικών.

Η Κύπρος εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΤΕΠΝ από τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρ. Χρίστο Μηνά και τον Αστυνόμο Β΄ Στέλιο Σεργίδη, Υποδιοικητή Δ΄ της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν).
Η υποψηφιότητα του κ. Σεργίδη για την Επιτροπή Προϋπολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, προτάθηκε από το 2014, μετά από έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών. Μετά από μυστική ψηφοφορία όπως ορίζουν οι κανονισμοί του Παρατηρητηρίου, ο κος Σεργίδης εξελέγη μέλος της Επιτροπής, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, όπου έληξε η θητεία του.

Ακολούθως, στις 28 Ιουνίου 2018, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου κατέθεσε την υποψηφιότητα του κ. Σεργίδη για επανεκλογή του στην αναφερόμενη επιτροπή. Στις εκλογές που διεξήχθηκαν στις 28 Ιουνίου 2018, κατά τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του EMCDDA στη Λισσαβόνα, ο κος Σεργίδης επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, μέχρι τις 30/06/2021.

Πρόσφατα, στις 24 Ιουνίου 2021, προτάθηκε η υποψηφιότητά του για τρίτη συνεχή φορά. Κατά τη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ο κ. Σεργίδης επανεκλέγηκε ομόφωνα με 30 ψήφους. Η νέα θητεία του θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, 2024. Στη ψηφοφορία λαμβάνουν μέρος τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X