ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τμήμα Αλιείας: Δεν προκύπτει παρουσία υπολειμμάτων πετρελαιοκηλίδας στο Κάβο Γκρέκο

Η ανακοίνωση του ΤΑΘΕ

ΚΥΠΕ

Με βάση την μέχρι τώρα έρευνα πεδίου που κάλυψε περιοχή 900 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, δεν προκύπτει παρουσία υπολειμμάτων πετρελαιοκηλίδας στη θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου Αμμοχώστου βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, διευκρινίζει σε γραπτή ανακοίνωση του το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ).

Στην ανακοίνωση του το ΤΑΘΕ «πληροφορεί το κοινό ότι η Ομάδα Αντίδρασης αξιολογεί συνεχώς επικαιροποιημένες δορυφορικές εικόνες εξάπλωσης υπολειμμάτων της πετρελαιοκηλίδας που λαμβάνει από το σύστημα CleanSeaNet της EMSA (European Maritime Safety Agency) καθώς επίσης πληροφορίες πεδίου».

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με την τελευταία δορυφορική εικόνα, τη σύγκρισή της με τα προηγούμενα δορυφορικά δεδομένα και τα επικαιροποιημένα μοντέλα διασποράς, παρατηρείται ότι οι εστίες της θαλάσσιας ρύπανσης (γυαλάδα πετρελαίου) ανατολικά της Κύπρου, σταδιακά διασπώνται και διαλύονται».

Ταυτόχρονα συνεχίζει η ανακοίνωση «γίνεται διερεύνηση για επιβεβαίωση με χρήση θαλασσίων και πτητικών μέσων των πιο πάνω, καθώς και πληροφοριών που λαμβάνονται για τυχόν εστίες υπολειμμάτων από πετρελαιοειδή. Με βάση την μέχρι τώρα έρευνα πεδίου, που κάλυψε περιοχή 900 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, δεν προκύπτει παρουσία υπολειμμάτων πετρελαιοκηλίδας στη θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου Αμμοχώστου βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση