ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Το 2015 η τελευταία φορά που ο Λόου ήταν στην Κύπρο

Τα όσα αναφέρει η αστυνομία με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της

Newsroom K

Η παραχώρηση κυπριακού διαβατηρίου στον Μαλαισιανό καταζητούμενο Τζο Ταεκ Λόου, ήταν μια από τις υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας φανερώνοντας τα κενά που υπήρχαν στα κριτήρια στο Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων. 

Η πολιτογράφηση του Τζο Ταεκ Λόου έγινε το 2015 ωστόσο το 2016 μπήκε στη λίστα της Interpol ως καταζητούμενο πρόσωπο. Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την Αστυνομία, όταν ένα πρόσωπο εκδίδεται ως καταζητούμενο από κάποια χώρα μπαίνει αυτόματα στον κατάλογο alert list.

Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία του είναι στην βάση δεδομένων της Interpol χωρίς όμως να ενημερώνει η εν λόγω χώρα τους υπόλοιπους πιθανούς προορισμούς. Σε περίπτωση που ο εκάστοτε καταζητούμενος επιχειρήσει πρόσβαση με νομότυπο τρόπο σε χώρα, τότε ενεργοποιείται η ερυθρά αγγελία. Επί της ουσίας, τότε, η βάση δεδομένων της Interpol εμφανίζει την καταχώριση.

Ο Τζο Ταεκ Λόου εκδόθηκε ως καταζητούμενος όπως προαναφέραμε το 2016, η βάση δεδομένων της Interpol στην Κυπριακή Δημοκρατία ενεργοποιήθηκε το 2018 κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το 2015 που αναχώρησε από το νησί δεν επιχείρησε ξανά πρόσβαση, τουλάχιστον με νόμιμο τρόπο.

Να σημειωθεί ότι, όπως μας διευκρινίστηκε, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία συμφωνία με την Μαλαισία που να αφορά σε σύλληψη και έκδοση καταζητούμενων προσώπων.

Θυμίζουμε ότι σε χθεσινό του άρθρο (06/11) το Reuters έκανε αναφορά στις προσπάθειες του Λόου για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο μετά από πληροφορίες που προέκυψαν έπειτα από σειρά συλλήψεων σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας Abdul Hamid Bador.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X