ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το 38% των στρατευσίμων 2021 ΕΣΣΟ υπέβαλε ηλεκτρονικά στοιχεία

Η υποβολή των στοιχείων θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου

ΚΥΠΕ

Στο 38% ανέρχεται το ποσοστό των στρατευσίμων της 2021 ΕΣΣΟ έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας κατάταξης, που τέθηκε σε λειτουργία από τις 7 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου του 2021, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Χρίστος Πιερής, ο οποίος υπενθύμισε ότι η καταχώρηση των στοιχείων των στρατευσίμων στην πλατφόρμα είναι υποχρεωτική.

Ανέφερε επίσης ότι φέτος υπάρχει και η επιλογή, ηλεκτρονικά, στους στρατεύσιμους να δηλώσουν τυχόν επιθυμία τους να υπηρετήσουν δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει την περσινή χρονιά, λόγω της πανδημίας.

Αν και το ποσοστό δεν είναι υψηλό μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονικής προθεσμίας που είναι η 31η Μαΐου, αυτό θα αυξηθεί σημαντικά, ανέφερε ο κ. Πιερής και πρόσθεσε πως αν κάποιοι στρατεύσιμοι δεν προχωρήσουν στην καταχώρηση των στοιχείων τους, «πέραν του ότι αυτό είναι υποχρεωτικό, δεν θα ληφθούν υπόψη τυχόν επιθυμίες τους για την φρουρά τοποθέτησης τους και για τα Όπλα ή Σώματα υπηρέτησης τους».

Είπε ακόμη ότι δεν θα μπορούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας να δηλώσουν την επιθυμία τους να υπηρετήσουν ως δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί, ενώ σημείωσε ότι η επιλογή σε Όπλο και Σώμα θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος τοποθέτησης που γίνεται τα τελευταία χρόνια και το οποίο θα τρέξει λίγες ημέρες πριν από την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, η οποία αρχίζει στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 26 του ίδιου μήνα.

Επιπλέον, σε σχέση με την ανάγκη καταχώρησης ηλεκτρονικά των απαραίτητων πιστοποιητικών, ο κ. Πιερής είπε ότι «φέτος η υγειονομική εξέταση και η διαγωνιστική επιλογή για τα ειδικά όπλα (Καταδρομές, Στρατονομία και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών) θα γίνουν πριν την κατάταξη, σε ημερομηνίες που έχουν προκαθοριστεί».

Σημείωσε ότι η αθλητική δοκιμασία των δοκίμων θα γίνει στις 5 Ιουλίου και η γραπτή δοκιμασία τους στις 6 Ιουλίου, ενώ η αγωνιστική για τα ειδικά όπλα θα γίνει στις 7 Ιουλίου.

Ανέφερε ότι αυτές οι δοκιμασίες θα αφορούν μόνο όσους έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία και τις επιθυμίες τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι πρέπει να περάσουν από υγειονομική εξέταση, πριν την κατάταξη τους, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και να θεωρηθούν ότι είναι ικανοί να αγωνιστούν για τα ειδικά όπλα και για δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί», υπογράμμισε.

Άρα, συνέχισε, πρέπει να ειδοποιηθούν πρώτα από την πλατφόρμα για την παραλαβή των ειδών ένδυσης και υπόδησης και την υγειονομική εξέταση, όπως έχει καθοριστεί από το φετινό πρόγραμμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ είπε στο ΚΥΠΕ ότι η ειδοποίηση των στρατεύσιμων για υγειονομική εξέταση και για τις δοκιμασίες θα γίνει από την πλατφόρμα μόνο για όσους έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία και τις επιθυμίες τους ηλεκτρονικά.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Άμυνας, «όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας και εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα πιστοποιητικά, η επιθυμία τους, δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε Μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς».

Επίσης, το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι η καταχώρηση των στοιχείων, με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η μοριοδότηση, η επιλογή σε Όπλα και Σώματα καθώς και η τοποθέτησή τους στις Μονάδες, είναι υποχρεωτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση