ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΙΝΓΚ ανακοίνωσε τα επαρχιακά κέντρα δειγματοληψίας για τους εργαζόμενους

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια 20,000 εργαστηριακών εξετάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Synlab Κύπρου τη διαδικασία για τη διεξαγωγή δειγματοληψίας σε όλες τις πόλεις, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια 20,000 εργαστηριακών εξετάσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται, μπορούν να αποταθούν σε ένα από τα Κέντρα Δειγματοληψίας, τα οποία έχουν στηθεί σε ανοικτούς χώρους που έχει παραχωρήσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι οι δειγματοληψίες από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, μεταξύ 8.00 και 15.00 στην επαρχία Λευκωσίας στο Μακάρειο Στάδιο, στην επαρχία Λεμεσού στο κλειστό κολυμβητήριο πλησίον του Τσιρείου Σταδίου, στην επαρχία Λάρνακας στο Κίτιον Αθλητικό Κέντρο.

Για την επαρχία Πάφου ο χώρος είναι το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης και η ημέρα λειτουργίας του Κέντρου θα ανακοινωθεί σύντομα. Στο δελτίο Τύπου διευκρινίζεται πως όσοι προσέρχονται για δειγματοληψία πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση από τον εργοδότη με την οποία θα πιστοποιείται η ιδιότητα του υπαλλήλου, τους οποίους παρακαλεί να προσεγγίζουν το Κέντρο Δειγματοληψίας με το αυτοκίνητο και να παραμένουν σε αυτό καθώς η λήψη δείγματος θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου προστίθεται ότι το Τμήμα Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου, το οποίο είναι το εργαστήριο αναφοράς για τον κορωνοϊο, συνεχίζει τη διεξαγωγή των εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊου, με βάση το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση