ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ψάχνει για τηλεοπτικό κανάλι η εκκλησία

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει εισηγήσεις για το κανάλι της αρχιεπισκοπής που έχει ενοικιαστεί

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο μετά την ενθρόνισή του θα είναι και το τηλεοπτικό κανάλι που ιδρύθηκε αρχές του 1990 και που τα τελευταία χρόνια διαχειρίζεται η οικογένεια του αείμνηστου Σωκράτη Χάσικου. Στη συνέντευξή του στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της «Κ» ο Μακαριώτατος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Εκκλησία να επιχειρήσει για τρίτη φορά να λειτουργήσει η ίδια τον τηλεοπτικό σταθμό.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν σκέψεις η Εκκλησία να επιχειρήσει εκ νέου να διαχειρίζεται η ίδια το τηλεοπτικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε. «Δεν έχω υπόψη μου ακόμα τι συμβόλαια υπάρχουν. Δεν έχω ενημερωθεί. Όταν ενημερωθώ και για τον σταθμό αλλά και για τα οικονομικά και για τις περιουσίες τότε θα έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και θα μπορώ να τοποθετηθώ σε όλα αυτά τα θέματα.

Βασικό επιχείρημα όσων υποστηρίζουν η Εκκλησία να πάρει πίσω τον τηλεοπτικό σταθμό η ανάγκη για μια δική της φωνή κυρίως στο κυπριακό

Εισηγήσεις

Παραμονές της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου προς ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου και εφόσον το σκηνικό είχε ξεκαθαρίσει πληροφορίες ήθελαν τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο να είχε δεχθεί εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για το κανάλι του Αρχαγγέλου. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες έφεραν στενό συνεργάτη του Γεωργίου με ενεργό ρόλο στην ομάδα εκλογής του ένθερμο υποστηριχτή η Εκκλησία να επιχειρήσει να διαχειριστεί η ίδια τον τηλεοπτικό σταθμό που σήμερα διαχειρίζεται η οικογένεια Χάσικου. Βασικό επιχείρημα όσων υποστηρίζουν η Εκκλησία να πάρει πίσω τον τηλεοπτικό σταθμό η ανάγκη για μια δική της φωνή κυρίως στο κυπριακό. Επί του προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είπε στην «Κ». «Θα μπορούσε να ήταν και αυτό, θα μπορούσε όμως να αγοράσει κάποιο χρόνο τηλεοπτικό».

Το παρελθόν

Ο τηλεοπτικός σταθμός στον Αρχάγγελο ιδρύθηκε από τον Χρυσόστομο Α’ και έμεινε στην διαχείριση της Εκκλησίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999. Οι τεράστιες ζημιές που κατέγραψε ο ΛΟΓΟΣ οδήγησαν στην παραχώρηση της διαχείρισης του σταθμού έναντι ενοικίου στο Mega Channel. Η συμφωνία με τον ελλαδικό τηλεοπτικό σταθμό τερματίστηκε το 2012 και δεν ανανεώθηκε. Πίσω από την απόφαση του Χρυσοστόμου Β’ φαίνεται να υπήρχαν και τότε εισηγήσεις η Εκκλησία να διαχειρίζεται η ίδια το τηλεοπτικό κανάλι προκειμένου να ενισχυθεί η φωνή της στο Κυπριακό. Ο Χρυσόστομος Β’ φαίνεται να πείστηκε πως ο σταθμός όχι μόνο δεν θα ήταν ζημιογόνος αλλά θα απόφερε και κέρδη. Κάτι που δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο Χρυσόστομος Β’ να αναζητεί λύσεις. Στο παρασκήνιο υπήρχαν πληροφορίες πως ενδιαφέρον υπήρχε από τον ελλαδίτη επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είχε κάνει την είσοδό του στο τηλεοπτικό σκηνικό της Ελλάδας. Τελικά ο Χρυσόστομος Β’ επέλεξε τον Σωκράτη Χάσικο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των ζημιών που κατέγραψε το κανάλι του Αρχαγγέλου την περίοδο που στο τιμόνι του ήταν η Εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση