ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το τελευταίο 10ημερο Ιουνίου αναμένονται τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων

5673 υποψήφιοι διεκδικούν θέση στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας

Newsroom K

Τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων περιμένουν πλέον οι 8137 υποψήφιοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις εξετάσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή με τα μαθήματα των μαθηματικών κατεύθυνσης και του αρχιτεκτονικού- τεχνικού σχεδίου.
Από τους υποψήφιους αυτούς οι 5673 διεκδικούν θέση στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας ενώ 812 υποψήφιοι διεκδικούν θέση για τις στρατιωτικές σχολές. Οι υπόλοιποι μαθητές(2464) συμμετείχαν στις παγκύπριες εξετάσεις με σκοπό την εξασφάλιση απολυτηρίου από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Μέσα από την διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων δίνεται το δικαίωμα τόσο σε μαθητές όσο και σε παλιότερους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διεκδικήσουν βάση των βαθμών που πήρα και μέσα από την κατανομή των θέσεων ,θέση τόσο στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου όσο και στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, μέσα από τις θέσεις που θα προσφέρει η Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.


Τα αποτελέσματα βάση προγραμματισμού του υπουργείου παιδείας είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου με σκοπό να μπορέσουν και τα σχολεία να εκδώσουν τα απολυτήρια των μαθητών. Για την διόρθωση των γραπτών εργάζονται πυρετωδώς οι διορθωτές οι οποίοι όρισε το αρμόδιο Υπουργείο.


Πρώτη η ιατρική σχολή στις προτιμήσεις των μαθητών


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις προτιμήσεις των μαθητών για την συνέχιση της εκπαίδευσης τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί σύμφωνα με το Υπουργείο παιδείας η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κύπρου αφού 554 υποψήφιοι διεκδικούν είσοδο στην σχολή αυτή ως πρώτη επιλογή.


Ψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών ως πρώτη επιλογή βρίσκονται επίσης το τμήμα ψυχολογίας με 374 υποψηφίους καθώς επίσης και το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής με 304 υποψηφίους.Όσο αφορά τώρα το σύνολο των επιλογών στην πρώτη θέση των επιλογών βρίσκεται η δημοτική εκπαίδευση με 1879 ενδιαφερόμενους ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση η προδημοτική εκπαίδευση με 1554 ενδιαφερόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ