ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:52
 

Το τελευταίο 10ημερο Ιουνίου αναμένονται τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων

5673 υποψήφιοι διεκδικούν θέση στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας

Newsroom K

Τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων περιμένουν πλέον οι 8137 υποψήφιοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις εξετάσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή με τα μαθήματα των μαθηματικών κατεύθυνσης και του αρχιτεκτονικού- τεχνικού σχεδίου.
Από τους υποψήφιους αυτούς οι 5673 διεκδικούν θέση στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας ενώ 812 υποψήφιοι διεκδικούν θέση για τις στρατιωτικές σχολές. Οι υπόλοιποι μαθητές(2464) συμμετείχαν στις παγκύπριες εξετάσεις με σκοπό την εξασφάλιση απολυτηρίου από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Μέσα από την διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων δίνεται το δικαίωμα τόσο σε μαθητές όσο και σε παλιότερους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διεκδικήσουν βάση των βαθμών που πήρα και μέσα από την κατανομή των θέσεων ,θέση τόσο στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου όσο και στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, μέσα από τις θέσεις που θα προσφέρει η Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.


Τα αποτελέσματα βάση προγραμματισμού του υπουργείου παιδείας είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου με σκοπό να μπορέσουν και τα σχολεία να εκδώσουν τα απολυτήρια των μαθητών. Για την διόρθωση των γραπτών εργάζονται πυρετωδώς οι διορθωτές οι οποίοι όρισε το αρμόδιο Υπουργείο.


Πρώτη η ιατρική σχολή στις προτιμήσεις των μαθητών


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις προτιμήσεις των μαθητών για την συνέχιση της εκπαίδευσης τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί σύμφωνα με το Υπουργείο παιδείας η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κύπρου αφού 554 υποψήφιοι διεκδικούν είσοδο στην σχολή αυτή ως πρώτη επιλογή.


Ψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών ως πρώτη επιλογή βρίσκονται επίσης το τμήμα ψυχολογίας με 374 υποψηφίους καθώς επίσης και το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής με 304 υποψηφίους.Όσο αφορά τώρα το σύνολο των επιλογών στην πρώτη θέση των επιλογών βρίσκεται η δημοτική εκπαίδευση με 1879 ενδιαφερόμενους ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση η προδημοτική εκπαίδευση με 1554 ενδιαφερόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X