ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους της Λιμενικής

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος των κατοχικών δυνάμεων έφθασε μέχρι 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά του λιμανιού του Κάτω Πύργου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σοβαρή πρόκληση από τουρκική ακταιωρό η οποία άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής της Κυπριακής Δημοκρατίας ανοιχτά του κόλπου της Μόρφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η Λιμενική στην Πόλη Χρυσοχούς πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ελέγξει στόχο που οι αρχικές πληροφορίες τον προσδιόριζαν ως πλοιάριο που μετάφερε παράνομα πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας. Το σκάφος της Λιμενικής με πλήρωμα τρείς άνδρες πήγε στο σημείο για να διαπιστώσει πως τελικά ο στόχος με πρόσφυγες ήταν σκάφος των κατοχικών δυνάμεων.

Στην θέα του σκάφους της Λιμενικής στην περιοχή το πλοίο των κατοχικών δυνάμεων έριξε προειδοποιητικές βολές και ξεκίνησε καταδίωξή του έως το λιμάνι του Κάτω Πύργου στο οποίο κατευθύνθηκε το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος των κατοχικών δυνάμεων έφθασε μέχρι 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά του συγκεκιμένου λιμανιού. 

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς Χρίστος Πιερής ανέφερε «Το Υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί το θέμα και ότι διαβήματα χρειάζεται να προβεί το Υπουργείο μετά από την πλήρη ενημέρωση της αστυνομίας για το περιστατικό θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση