ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κόκκινη Λίμνη η ομάδα του Ισραήλ

Θα ενημερωθούν από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για τους σχεδιασμούς

Newsroom K

Οι δύο επικεφαλής της ομάδας του Ισραήλ αφίχθηκαν στις 12:20 στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου θα συνδράμουν τις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι Ισραηλινοί θα ενημερωθούν από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, και θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες.

Η ομάδα από το Ισραήλ θα συνδράμει με δύτες και με εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα.

Νωρίτερα

Συνάντηση με τους δύτες οι οποίοι αναμένετε να φτάσουν το πρωί από το Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Πρωινό Δρομολόγιο, επισήμανε πως η συνάντηση αυτή θα γίνει για «ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό για το πώς συνεχίζεται το έργο των ερευνών στις δυο λίμνες».

Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, «πρόκειται για δυο επικεφαλής και σκοπός τους είναι να αξιολογήσουν και οι ίδιοι, πέραν των δεδομένων που έχουμε στείλει μέσω email, τον βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας. Όπως μας έχουν αναφέρει διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και μια ρομποτική κάμερα στρατιωτικού τύπου, η οποία μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα, κάτι που θα διαφανεί τις επόμενες μέρες».

Σε γενικότερο πλαίσιο στο θέμα των ερευνών, ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως «σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες στο βόρειο τμήμα της Κόκκινης Λίμνης και ελπίζω μέχρι το Σαββατοκύριακο η έρευνα με τους δύτες να έχει ολοκληρωθεί, εκτός εάν βρούμε την βαλίτσα».

Παράλληλα τόνισε πως «στο κέντρο της λίμνης υπάρχει μεγάλος όγκος λάσπης και δεν μπορούν να καταδυθούν οι δύτες λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας. Στο συνεργείο της Πυροσβεστικής ετοιμάζεται ένα σάρωθρο για να σαρώσουμε τον πυθμένα. Η κατασκευή του γίνεται με υπόδειξη της εταιρείας, η οποία μας βοηθά στις έρευνες και έχει εμπειρία με τέτοιου είδους σάρωθρα, τα οποία χρησιμοποίησαν πολλές φορές στην θάλασσα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Πέντε φορές ισόβια στον Μεταξά

Δακρυσμένος ο 35χρονος είπε, «αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια ...
Του Δημήτρη Λουκά
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X