ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:05
 

Τριήμερη μάχη στο Ανώτατο για την υπόθεση Ρίκκου

Ξεκινά η ακρόαση των εφέσεων κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα δοθεί η συνέχεια της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης των Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ακρόαση των εφέσεων, που άσκησαν οι τέσσερις καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης, ξεκινά την Τρίτη και αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον που υπήρχε κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, έχει ορισθεί η 17η και 18η Οκτωβρίου ως οι ημερομηνίες ακρόασης των εφέσεων ενώ έχει δεσμευθεί και η 19η στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν κατά το προηγούμενο διήμερο. Κατά την διαδικασία οι δικηγόροι υπεράσπισης θα αγορεύσουν υπό το πρίσμα ότι, το Κακουργιοδικείο υπέπεσε σε σειρά νομικών λαθών με αποτέλεσμα η απόφασή του να είναι λανθασμένη.

Οι λόγοι πάνω στους οποίους στηρίζονται οι εφέσεις, περιέχονται κατά αναλυτικό τρόπο στο περίγραμμα αγορεύσεων που ζήτησε το τριμελές εφετείο κατά την πρώτη συνεδρίασή του τον περασμένο Μάιο. Οι εφέσεις θα εξετασθούν από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου: Αντώνη Λιάτσο Πρόεδρο, Τεύκρο Οικονόμου, και Τάσια Ψαρά-Μιλτιάδου Μέλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X