ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με εντάσεις η διαμαρτυρία γονέων κατά των μέτρων έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή για κατάργηση των μέτρων

ΚΥΠΕ

Με εντάσεις συνεχίζεται η διαμαρτυρία πολιτών κατά της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία, των ελέγχων με rapid test και των εμβολιασμών έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο.Οι διαδηλωτές σε ψήφισμα οι οποίοι επέδωσαν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Παιδείας Παύλο Μυλωνά, ζητούν κατάργηση των μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας και όπως αναφέρουν «αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού». Ζητούν όπως εισέλθει αντιπροσωπεία τους στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζητά το θέμα της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία για διαχείριση περιστατικών της νόσου COVID-19.

Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφει το πολιτικό κίνημα η «Νίκη» αναφέρεται ότι ο κυπριακός λαός ζητά την κατάργηση των παράλογων μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και οι οποίες εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι από τη Νομοθετική εξουσία.

Επικαλούνται μάλιστα δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 81% των πολιτών διαφωνεί με τα μέτρα αυτά. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου για συζήτηση του θέματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από τα παιδιά μας» «ψωμί παιδεία ελευθερία», «παραιτηθείτε», ενώ υπήρξαν και φωνές που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ στη διαμαρτυρία βρίσκονται και παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Σε πανό αναγράφονται συνθήματα όπως «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων».

Yπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν για τα παιδιά είναι τα ακόλουθα:

Απο 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας

Απο 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προυποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα). 

Απο τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Απο τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας.

Απο τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε πως ορισμένες από τις δραστηριότητες των παιδιών θα γίνονται με επίδειξη safepass. Συγκεκριμένα, απο 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. (i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα (ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων (iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση