ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάος στο Τρόοδος - Τροχαία και εγκλωβισμοί οδηγών (εικόνες)

Επί ποδός η Αστυνομία - Κλειστοί δρόμοι

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παραμένουν κλειστοί γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος και συγκεκριμένα οι δρόμοι Προδρόμου-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Πλατρών-Τροόδους, από το ύψος της Τροοδίτισσας, μέχρι τα ψηλότερα ορεινά.

Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται από το πρωί σε πλήρη κινητοποίηση στις περιοχές του Τροόδους, με το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου να συνδράμει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λεμεσού και Μόρφου, με ειδικό επιχειρησιακό πλάνο, προσαρμοσμένο τόσο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν, όσο και στην ενδεχόμενη αυξημένη μετάβαση εκδρομέων κατά το Σαββατοκυρίακο.

Στο Τρόοδος, τόσο στην περιοχή της Λεμεσού, όσο και στην περιοχή της Μόρφου, από το πρωί σημειώνεται χιονόπτωση, που μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση χιονιού καθώς και παγετού στους δρόμους, καθιστώντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό.

Την ίδια ώρα, η ομίχλη που επικρατεί, επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα, που είναι περιορισμένη για τους οδηγούς οχημάτων.

Τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, παρέχοντας βοήθεια όπου χρειαστεί, τόσο για απεγκλωβισμό οχημάτων όσο και για βοήθεια σε περιπτώσεις τροχαίων συγκρούσεων.

Ταυτόχρονα βρίσκονται σε κίνηση στους δρόμους για παρακολούθηση της κατάστασης των δρόμων, εντοπισμού επικίνδυνων σημείων και καθαρισμού τους, πάντα σε στενή συνεργεία και με συνεργεία των τοπικών Αρχών.

Πέραν των δρόμων στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους, διάφοροι άλλοι δρόμοι κυρίως στην περιοχή Μόρφου, είναι ολισθηροί λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ωστόσο παραμένουν ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Μεταξύ αυτών είναι και οι δρόμοι

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Κακοπετριάς – Καρβουνά
Κακοπετριάς – Σπήλιων
Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου
Κάμπου – Ορκόντα
Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Λεμύθου

Ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης και παγετού στο οδόστρωμα, παραμένει ο δρόμος Καρβουνά-Κυπερούντας.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής Μαχαιρά

Στην περιοχή Μαχαιρά, λόγω χιονόπτωσης, ο δρόμος Πολυστύπου-Μαδαρής-Χανδριών, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στον δρόμο Φτερικουδίου-Άλωνας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία και οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ολισθηροί λόγω χιονόπτωσης, ωστόσο ανοικτοί για όλα τα οχήματα, είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού, Άλωνας - Πολυστύπου και 'Αλωνας-Φτερικουδίου. Σε περιοχές του Μαχαιρά, ιδιαίτερα στις περιοχές Πολυστύπου, Μαδαρής και Χανδριών, επίσης επικρατεί ομίχλη, που επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους οδηγούς οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση