ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για παιδική πορνογραφία

Ζήτησαν από ανήλικο να τους αποστείλει εικόνες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο ενήλικων προσώπων 28 και 41 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας, άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Της σύλληψης των πιο πάνω προσώπων, προηγήθηκε καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου, από ανήλικο, ο οποίος ανέφερε, ότι ενώ συνομιλούσε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα πιο πάνω πρόσωπα, αυτοί του ζήτησαν όπως αποστείλει αριθμό αρχείων εικόνας και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, πράγμα το οποίο έκανε.

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, τα εν λόγω πρόσωπα, απέστειλαν στον ανήλικο αριθμό αρχείων εικόνας και βίντεο, παρόμοιου περιεχομένου. Εναντίον των πιο πάνω προσώπων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό (καθώς επίσης και παρόμοια) το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θέλει να ενημερώσει ότι η ασφάλεια του διαδικτύου σε ποσοστό 80% σχετίζεται με τις ενέργειες του χρήστη.

Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας από πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, καθώς υπάρχει η ανωνυμία και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή και αν τα στοιχεία που μας δίνει είναι αληθινά.

Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε να συναντούμε διαδικτυακούς φίλους, εκτός αν τους γνωρίζουμε προσωπικά.

Είναι σημαντικό όταν κάτι μας κάνει να νιώσουμε άβολα ή περίεργα στο διαδίκτυο να το μοιραστούμε με έναν ενήλικα που εμπιστευόμαστε όπως γονείς/δασκάλους κ.λ.π.

Οι γονείς πρέπει να συνομιλούν με τα παιδιά τους για τυχόν προβλήματα που τους απασχολούν ή προσκλήσεις που δέχονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς διαπιστώνεται ότι οι ανήλικοι προσπαθούν να χειριστούν μόνοι τους τέτοια θέματα και λόγω άγνοιας είναι ευάλωτα.

Επίσης οι γονείς προτρέπονται να ελέγχουν τους διαδικτυακούς φίλους των παιδιών τους καθώς και το υλικό που ανταλλάσσουν μεταξύ τους γιατί το διαδίκτυο δεν είναι πάντα ασφαλές και ακίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης

Καταζητείται 33χρόνος

Η αστυνομία διερευνά υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X