ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκίνησε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Τουρκία

Δείτε εικόνες και βίντεο

ΚΥΠΕ

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Λήδρα Πάλας, η μεταφορά της συγκεντρωθείσας ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, μέσω των κατεχομένων. Στην προσπάθεια για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας συνέδραμαν σχολεία, πρεσβείες, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, οργανωμένα σύνολα και απλοί πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί περίπου δύο τόνοι προμηθειών.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Ταγματάρχης Gavin Randell, εκ μέρους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες λαμβάναμε προμήθειες από ντόπιους και τοπικούς φορείς και σήμερα τις φορτώνουμε στα φορτηγά για να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στις «τουρκοκυπριακές αρχές», οι οποίες θα τις μεταφέρουν εκεί που χρειάζονται περισσότερο».

Πρόσθεσε ότι συνολικά μέχρι σήμερα «έχουμε πάρει περισσότερα από 100 πακέτα με προμήθειες. Περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι κουβέρτες και περίπου το ένα τέταρτο από αυτά είναι ρούχα. Τα υπόλοιπα είναι τρόφιμα, είδη υγιεινής και προϊόντα για βρεφική φροντίδα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, η βοήθεια περιλαμβάνει ξηρά τροφή, νερό, υπνόσακους, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, πάνες παιδιών, παιχνίδια και τροφές σκύλων. Υπολογίζεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που μαζεύτηκε είναι περίπου δύο τόνοι.

Ο κ. Randell δήλωσε ότι όλα αυτά είναι σημαντικά και πραγματικά κρίσιμα εφόδια που χρειάζονται απεγνωσμένα στην Τουρκία και τη Συρία αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς για το ότι οι «τουρκοκυπριακές αρχές» δεν θα δεχόντουσαν βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, και ότι αυτό υλοποιείται μέσω της ειρηνευτικής δύναμης, ο κ. Randell ανέφερε ότι «ως ΟΥΝΦΙΚΥΠ είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που εξυπηρετούμε όλο τον λαό της Κύπρου και είμαστε πραγματικά εδώ για να βεβαιωθούμε ότι οι προμήθειες θα φτάσουν εκεί που τις χρειάζονται περισσότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Randell η ανθρωπιστική βοήθεια θα αναχωρήσει από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, για μετέπειτα μεταφορά στην Τουρκία σε συνεργασία με τις τουρκοκυπριακές προσπάθειες αρωγής. Προστίθεται ότι η εξαγωγή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ άρχισε να δέχεται την ανθρωπιστική βοήθεια στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, μέσω των πυλών Fulbright, από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση