ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεπέρασε τα 7 εκ. δολάρια το εμπόριο κατεχομένων με ελεύθερες περιοχές και Ελλάδα

Αναλογικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της περιόδου ήταν σχεδόν 26 εκ ΤΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η «νότια» Κύπρος και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που το ψευδοκράτος εισάγει προϊόντα, και ο συνολικός εμπορικός όγκος συναλλαγών για το 2017 με τις ελεύθερες περιοχές και την Ελλάδα ξεπέρασε τα 7 εκ δολάρια.

Στο πρωτοσέλιδο της Κίπρις αναφέρεται ότι η «τδβκ» - όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος – εδώ και χρόνια έχει πολιτικά ζητήματα με την «νότια» Κύπρο – όπως αναφέρεται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – και την Ελλάδα, επιπλέον πολιτικά δεν αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος και από καιρού εις καιρόν ο ένας βλέπει τον άλλον ως «εχθρό», αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να έχουν εμπορικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία του «τμήματος εμπορίου» τα οποία βρίσκονται στα στατιστικά στοιχεία του 2017, για το αναφερθέν αυτό έτος, οι εμπορικές σχέσεις της «βόρειας» Κύπρου με την «νότια» και την Ελλάδα έφτασαν τα 7.083.009 δολάρια που αναλογικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της περιόδου ήταν σχεδόν 26 εκ ΤΛ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2017 από την «βόρεια» στην «νότια» Κύπρο πωλήθηκαν προϊόντα και αγαθά αξίας 4.590.062 και αγοράστηκαν προϊόντα και αγαθά αξίας 1.275.349. Η εφημερίδα φέρει τον υπέρτιτλο «αγοράζουμε ένα πωλούμε τέσσερα στον νότο».

Από την Ελλάδα αναφέρεται ότι έγιναν εισαγωγές το 2017, 1.217.597 δολαρίων, σημειώνοντας ότι 159.000 δολάρια αντιστοιχούσαν σε εισαγωγές ετοίμων ενδυμάτων, ενώ την προσοχή της εφημερίδας τράβηξε η εισαγωγή ρακί και σαμπάνιας από την Ελλάδα. «Ακόμα και σαμπάνια πήραμε από την Ελλάδα» αναφέρει ο υπέρτιτλος με την επισήμανση στο κείμενο ότι ενώ παλιότερα γινόταν εξαγωγή στην Ελλάδα ροδιού και χυμού ροδιού από τα κατεχόμενα, το 2017 δεν υπήρξε καμία τέτοια εξαγωγή.

Στις εισαγωγές από Ελλάδα, στην δεύτερη σειρά αναφέρονται τα χαρτάκια τσιγάρου, ρύζι, αθλητικά είδη και πλαίσια αλουμινίου.

Στις εισαγωγές από την «νότια» Κύπρο, τα πέντε πρώτα αγαθά ή προϊόντα είναι υλικά σοβαντίσματος, σωλήνες αλουμινίου, σιτάρι για ψωμί, κεραμίδια και ζιβανία.

Αυτά που πωλούνται από την «βόρεια» προς την «νότια» Κύπρο είναι, πλαστικά είδη για την κουζίνα, επεξεργασμένο μάρμαρο, έπιπλα, χυτό σίδηρο και παλιά σίδερα και πλαστικές σακούλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X