ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξετυλίγεται το κουβάρι γύρω από το «αδέσποτο» βλήμα που χτύπησε αυτοκίνητο

Η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το συμβάν

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (16/11) όταν όχημα που εισερχόταν στην κοινότητα Δελικήπου έγινε δέκτης βλήματος αφού σύμφωνα με τον οδηγό του, σφαίρα αγνώστου προέλευσης χτύπησε το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το τζάμι και να καρφώσει στην πόρτα με τον οδηγό σε κατάσταση σοκ να ακινητοποιεί το όχημα φωνάζοντας «Επαίξαν με, επαίξαν με». 

Την ίδια ώρα στο σημείο διεξαγόταν βολή εξοικείωσης στο πεδίο βολής της Σιας, στην οποία συμμετείχαν Πολυβολητές των 050 αλλά και το ΕΚΕ Πολυβολητών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην Καθημερινή ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερής η έρευνα που διεξήγαγε το ΓΕΕΦ στο συγκεκριμένο πεδίο βολής δεν έδειξε οτιδήποτε το μεμπτό ενώ όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας τηρήθηκαν ευλαβικά. 

Εν συνεχεία, ο Χρίστος Πιέρης πρόσθεσε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα πως το «αδέσποτο» βλήμα είναι 50 χιλιοστών (και ως εκ τούτου προέρχεται από το πεδίο βολής) με το Υπουργείο Άμυνας να βρίσκεται εν αναμονή της επίσημης έκθεσης από την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από τα ενδότερα της Αστυνομίας η διάμετρος του βλήματος φαίνεται να είναι 50 χιλιοστών και να προήλθε πράγματι από τη βολή εξοικείωσης που έλαβε χώρα στη Σια. Εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε ποινική ευθύνη αφού μελετώντας τη φορά και την πορεία της σφαίρας αυτή φαίνεται να εξοστρακίστηκε. Με πιο απλά λόγια κατά τη διάρκεια της άσκησης η κάννη των πυροβόλων δεν σημάδεψε ποτέ πάνω από το βουνό ενώ το βλήμα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και καρφώθηκε κάθετα πάνω στην πόρτα, επιβεβαιώνοντας πως εξοστρακίστηκε στο στόχο, σε πέτρα ή άλλο φυσικό εμπόδιο. 

Αναμένοντας και την επίσημη ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας -και παρά το γεγονός ότι τα πάντα στο πεδίο βολής φέρονται να έγιναν νομότυπα- δεν αποκλείεται να υπάρξουν αγωγές. Ο οδηγός του οχήματος δύναται να διεκδικήσει αποζημιώσεις ενώ ευχής έργον αποτελεί το γεγονός ότι από το ατύχημα προέκυψαν τελικά μόνο υλικές ζημιές. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση