ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χιλιάδες απλήρωτα πρόστιμα για κορωνοϊό

Εκδόθηκαν συνολικά 14.879 εξώδικα πρόστιμα από τις 28 Μαρτίου 2020, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου του ίδιου έτους

Newsroom K

Χιλιάδες είναι τα εξώδικα πρόστιμα που εκδόθηκαν εναντίον πολιτών ανά το Παγκύπριο, για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου από την πρώτη μέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων, βάσει Διατάγματος, από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν συνολικά 14.879 εξώδικα πρόστιμα από τις 28 Μαρτίου 2020, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύνολο αυτών των εξώδικων προστίμων, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα 7.689.

Το σύνολο των προστίμων ανά Επαρχία:

Αρχηγείο: 616

Λευκωσία: 3.595

Λεμεσός: 4.014

Λάρνακα: 2.555

Πάφος: 1.941

Αμμόχωστος: 1.844

Μόρφου: 314

Ο περί Λοιμοκάθαρσης Νόμος

Αδικήματα και ποινές

Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει οποιοδήποτε από τους Κανονισμούς και/ή τα Διατάγματα που εκδίδονται βάσει του Νόμου αυτού είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται μετά από καταδίκη σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000) ή και στις δύο αυτές ποινές της φυλάκισης και του προστίμου.

Εξώδικο πρόστιμο

(1) Ανεξαρτήτως των διατάξεων του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου, αναφορικά με το ύψος του εξώδικου προστίμου (σ.σ. συνήθως 300 ευρώ όπως αυτό καθορίστηκε) για αδικήματα που διαπράττονται κατά παράβαση των προνοιών Κανονισμών και/ή Διαταγμάτων που εκδίδονται δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου, σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ή διαχειριστής οποιασδήποτε επιχείρησης ή οποιουδήποτε άλλου χώρου όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες παραβαίνει τους όρους ή τις προϋποθέσεις ή τα μέτρα που καθορίζονται σε Κανονισμούς και/ή Διατάγματα που εκδίδονται δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου, επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο όπως καθορίζεται στον Πίνακα.

(2) Σε περίπτωση οποιασδήποτε αναφερόμενης στο εδάφιο (1) παράβασης, δύναται να ασκηθεί ποινική δίωξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7.

Εξουσίες της Αστυνομίας

Ανεξαρτήτως των διατάξεων του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, για σκοπούς εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Νόμου, μέλος της Αστυνομίας δύναται να εισέρχεται ελεύθερα και χωρίς πρoηγoύμεvη ειδoπoίηση σε oπoιoδήπoτε υπoστατικό, επιχείρηση ή χώρο όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες, εκτός από κατοικία, αν έχει λόγο να πιστεύει ότι πρόκειται να διαπραχτεί ή διαπράττεται ή έχει πρόσφατα διαπραχτεί αδίκημα με βάση τις διατάξεις του παρόντος Νόμου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση