ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:21
 

Xωρίς τράπεζα το Φρέναρος, αγανακτισμένοι οι κάτοικοι ζητούν λύσεις

Ο κ. Χατζηγιώρκας τονίζει πως το συγκεκριμένο παράρτημα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινότητα αφού εξυπηρετούσε τους 5,000 κατοίκους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χωρίς τράπεζα έμειναν οι 5,000 κάτοικοι του Φρενάρους, ύστερα από την απόφαση της  Tράπεζας Κύπρου να βάλει λουκέτο στο τελευταίο τραπεζικό παράρτημα που είχε απομείνει στην κοινότητα.

Έντονα αγανακτισμένος ο κοινοτάρχης Μιχάλης Χατζηγιώρκας, επισημαίνει πως το κλείσιμο της Τράπεζας Κύπρου «δημιουργεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής καταρράκωσης».

 Ο κ. Χατζηγιώρκας τονίζει πως το συγκεκριμένο παράρτημα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινότητα αφού εξυπηρετούσε τους 5,000 κατοίκους ,  τους επιχειρηματίες της βιομηχανικής ζώνης Φρενάρους αλλά και τους κατοίκους της κοινότητας Αχερίτου, καθώς ήταν το μόνο που είχε απομείνει μετά το λουκέτο στα υποκαταστήματα της Λαϊκής, της Ελληνικής και της Συνεργατικής.

«Με την απόφαση αυτή της τράπεζας, δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής», τονίζει ο Κοινοτάρχης, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον  να μεταβαίνουν στη Δερύνεια ή το Αυγόρου, ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή.
«Πράξεις καθημερινές, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οι επαγγελματικές συναλλαγές, ακόμα και η λήψη της σύνταξης θα αποτελούν καθημερινό άθλο», αναφέρει. 
Σημειώνεται πως οι τράπεζες των γειτονικών κοινοτήτων είναι ήδη επιβαρυμένες και με την εξυπηρέτηση των κατοίκων Λιοπετρίου και Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κοινότητας, το κλείσιμο του υποκαταστήματος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στις επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα. Τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, όπως σε όλες τις κοινότητες όπου αποφασίστηκε να τερματιστεί η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, υφίστανται, όπως σημείωσε,  οι ηλικιωμένοι.

Ο κ. Χατζηγιώρκας, κάλεσε την Κυβέρνηση, να σταθεί δίπλα στο Φρέναρος και σε όλες τις άλλες γειτονικές κοινότητες οι οποίες  έμειναν χωρίς τράπεζα και να δώσει «ένα ανθρώπινο χέρι βοηθείας στους πολίτες, καθώς η ζωή τους δυσχεραίνεται απεριόριστα από την κατάληξη αυτή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X