ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:50
 

Ξυλοφάγου: Επηρεάστηκαν 15 σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο

«Θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή και οι μηχανικοί της Επαρχιακής Διοίκησης για να προβούν σε τελική εκτίμηση», δήλωσε ο κ. Γεωργίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα σπίτια που πλήγηκαν την Τρίτη από ανεμοστρόβιλο στο Ξυλοφάγου, επισκέφθηκε το πρωί επιστάτης της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ο οποίος και κατέγραψε τις ζημιές.

Ο ανεμοστρόβιλος και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Τρίτης, γειτονιά στον προσφυγικό συνοικισμό Ξυλοφάγου, με αποτέλεσμα 15 σπίτια να επηρεαστούν ενώ τέσσερις οικίες υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές αφού ο άνεμος «άρπαξε και πέταξε» κυριολεκτικά τις στέγες τους σε παρακείμενα οικόπεδα και χωράφια.

Σε δηλώσεις του ο Γεώργιος Γρηγορίου, επιστάτης της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ανέφερε ότι κατόπιν οδηγιών του Επάρχου Οδυσσέα Χατζηστεφάνου γίνεται μια πρώτη εκτίμηση για τις ζημιές στις κατοικίες που πλήγηκαν από τη θεομηνία. Ανέφερε ότι στέγες και δάπεδα σε δύο σπίτια καταστράφηκαν και είναι εντελώς ακατοίκητα, ενώ άλλα τρία χρήζουν επιδιόρθωσης.

Πρόσθεσε ότι «θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή και οι μηχανικοί της Επαρχιακής Διοίκησης για να προβούν σε τελική εκτίμηση και να δουν πως θα προχωρήσουν. Επειδή υπάρχουν σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί εντελώς και άλλα που υπέστησαν αρκετές ζημιές, θα δοθούν οδηγίες για να επιδιορθωθούν και να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν στις οικίες τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γρηγορίου είπε πως «η οικογένεια που διέμενε στο σπίτι που καταστράφηκε εντελώς έχει μετακινηθεί και διαμένει αλλού, μέχρις ότου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις».

Εξάλλου ο Γιάννος Καπνουλάς, γιος της ιδιοκτήτριας της οικίας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ευχαρίστησε το κράτος, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Κοινοτάρχη Ξυλοφάγου για την άμεση κινητοποίηση μετά και την παρέμβαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον κόσμο που επέδειξε για τις οικογένειες που πλήγηκαν από τον ανεμοστρόβιλο. Πρόσθεσε ότι οι ζημιές στις κατοικίες των γονιών του, είπε, «είναι ολοκληρωτικές και χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης».

Πρόσθεσε πως «δεν μένει κανένας στο δρόμο και οι οικογένειες μας αλλά και όσοι επηρεάστηκαν από τη θεομηνία θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους δικούς τους ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επίσκεψη του επιστάτη της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα για καταγραφή των ζημιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X