ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα λευκά ξύπνησαν ορεινά και ημιορεινά χωριά της Κύπρου (εικόνες - βίντεο)

Σήμερα η πιο κρύα μέρα και νύχτα του χειμώνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ένα κατάλευκο τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Κύπρου μετά από χιονόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ αλλά και κατά τις πρωινές ώρες. Στα λευκά ντύθηκαν χωριά όπως ο Πολύστυπος, ο Αγρός, ο Ασκάς, το Φοινί, το Παλαιχώρι, η Κακοπετρία, τα Πάνω Λεύκαρα, η Λεμύθου και όχι μόνο, με τις εικόνες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να μαγεύουν. 

Η λίμνη στο Φιλάνι.

Σήμερα η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα

Σήμερα (19/01) αναμένεται να είναι η πιο κρύα μέρα -και νύχτα- του φετινού χειμώνα αφού τη μέρα η μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά (εσωτερικό) θα είναι 8 βαθμοί, στα παράλια 10 ενώ στα ορεινά -2. Μάλιστα στον Πρόδρομο θα υπάρχει παγετός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας όπως επιβεβαίωσε στην «Κ» ο Λειτουργός Μιχάλης Μούσκος.

Το πολικό ψύχος θα κορυφωθεί σήμερα το βράδυ αφού ο υδράργυρος θα φτάσει στο 0 στο εσωτερικό (Λευκωσία) ενώ στα υψηλότερα ορεινά θα αγγίξει τους -11 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για το φετινό χειμώνα.

Αναλυτικά ο καιρός

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Δρόμος Κλήρου - Φικάρδου. 

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα, τοπικά, κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά, κυρίως στα βόρεια, θα δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά ελαφρές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.

Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Παρασκευή από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένονται λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Η θέα από το κέντρο νεότητας Οδού. 

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση