ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:43
 

ΥΠΑΜ: Δεν υιοθετώ τα περί ελλείψεων στα ψυχομετρικά τεστ της Ε.Φ.

Η υπόθεση των δολοφονιών έφερε στο προσκήνιο την συζήτηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε ότι δεν υιοθετεί τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ, περί ελλείψεων στα ψυχομετρικά τεστ της Εθνικής Φρουράς, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται συνεχώς μέτρα για αναβάθμιση αυτών των διαδικασιών.

Ερωτηθείς για θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Alpha με αφορμή και το περιστατικό του κατά συρροή δολοφόνου, ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, o Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά συνεχώς αναβαθμίζει την ποιότητα τόσο επιχειρησιακά αλλά και για το προσωπικό της σε σχέση με αυτό το θέμα.

«Στα πλαίσια αυτά λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και ήδη είχαμε κάποια μέτρα τα οποία είχαν προωθηθεί, αλλά ειδικά για αυτόν τον τομέα προωθούμε και άλλα μέτρα που πολύ σύντομα θα τα δείτε», ανέφερε μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την έναρξη της Δράσης «ΑΘΗΝΑ 2019».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορεί να πει, ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι για τα ψυχομετρικά τεστ θα ήθελε να αναφερθεί από κάποιον, -αφού όπως είπε αυτό δεν έγινε ποτέ-, ποιο προληπτικό μέτρο μπορεί να υπάρξει για εξειδικευμένες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τις δολοφονίες.

Γενικότερα μιλώντας και διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνδέεται με το περιστατικό, πρόσθεσε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος των ψυχομετρικών εξετάσεων των υποψηφίων για τις παραγωγικές σχολές για να συνάδει με τις εξετάσεις που έχουν οι δόκιμοι αξιωματικοί. Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα που υπήρξαν δίνουν το στίγμα της αλλαγής, αφού παλαιότερα το ποσοστό επιτυχίας ήταν στο 95% τώρα είναι στο 50%, κάτι που όπως είπε δείχνει ότι ανεβαίνει το επίπεδο.

Ερωτηθείς κατά πόσο αναφέρονται τα κρούσματα που υπάρχουν στον στρατό, είπε ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που ακολουθούνται έτσι ώστε τέτοια περιστατικά που έρχονται στην επιφάνεια να οδηγούνται προς επιτροπές οι οποίες εξετάζουν αυτά τα άτομα.

Πρόσθεσε ότι από πέρυσι έχει καταρτιστεί Επιτροπή από ψυχιάτρους της Εθνικής Φρουράς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις ως Επιτροπή.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κενά σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X